Wimbledon: Simona Halep - Mihaela Buzărnescu, confruntare românească în turul doi

Narcis Popa |
Data publicării:
SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS
SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS

Simona Halep (7 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (53 WTA) se vor întâlni miercuri, la o oră ce va fi anunţată ulterior, în ceea ce va reprezenta un duel 100% românesc în turul al doilea de la Wimbledon 2019.

Cele două nu au avut emoţii în primul tur, respectându-şi statutul de favorite. Halep a trecut de bielorusa Aliaksandra Sasnovich (36 WTA), scor 6-4, 7-5, după cinci game-uri realizate consecutiv în setul secund, în timp ce Buzărnescu s-a impus şi ea în minimum de seturi, scor 6-4, 6-4, contra americancei Jessica Pegula (72 WTA).

Unica confruntare, acum 11 ani

Singura confruntare dintre Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu a avut loc în 2008, însă în circuitul ITF. Halep a câştigat duelul de la turneul Monteroni D’Arbia, disputat pe zgură, în Italia, cu un scor categoric: 6-3, 6-0. Cele două aveau la acel moment 16, respectiv 20 de ani.

Halep, palmares excelent împotriva româncelor

Constănţeanca conduce autoritar în majoritatea meciurilor directe disputate împotriva româncelor. Fostul lider mondial are 6-0 în confrunătirle cu Irina Begu, ultima întâlnire având loc în 2018, la Shenzhen. Halep conduce cu 1-0 şi în duelurile cu Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, însă are un palmares mai slab împotriva Soranei Cîrstea. Jucătoarea din Târgovişte are 2-1, însă victoriile datează din 2008, respectiv 2010.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel