Wi-Fi GRATUIT. LISTA localităților din România, înscrise pentru INTERNET GRATIS

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia Europeană în România a anunțat că peste zece mii de municipalități s-au înscris în portalul WiFi4EU. Prin acest program, localnicii și turiștii vor avea acces gratuit la rețelele Wi-Fi. 

Accesul gratuit la Wi-Fi pentru toţi cetăţenii şi vizitatori în spaţiile publice, cum ar fi parcuri, piaţete, instituţii publice, librării, centre de sănătate şi muzee din toată Europa face parte dintr-un program al Uniunii Europene. Până în 2020, 120 milioane de euro din bugetul UE vor fi alocate pentru finanţarea echipamentelor necesare furnizării de servicii Wi-Fi publice gratuite. 

”Toţi vor beneficia de conexiune la internet, iar asta înseamnă că nu contează unde locuieşti sau cât câştigi. Astfel, ne propunem să echipăm fiecare localitate şi fiecare oraş cu acces gratuit la Wi-Fi în jurul centrelor publice până în 2020”, se arată într-o declaraţie a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care apare pe site-ul www.wifi4eu.eu.

Cererile de finanţare vor putea fi depuse, începând cu mijlocul lunii mai a acestui an, iar localităţile înregistrate vor putea solicita bonuri valorice dintr-un prim lot de 1.000 de bonuri WIFI4EU. Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare.

AICI lista localităţilor care s-au înscris în programul WiFi4EU.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel