Votul moțiunii de cenzură ar putea fi reluat: PSD câștigă războiul cu PNL la Curtea Constituțională

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Curtea Constituțională a României a respins, marți, cererea primul-ministru Ludovic Orban şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care s-a înregistrat moțiunea de cenzură. 

În urma deliberărilor, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, să respingă cererea formulată de primul-ministru şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, generat de modalitatea în care Parlamentul a înregistrat și prezentat Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Potrivit CCR, doi membri ai Curții, fiind de acord că nu există conflict juridic de natură constituțională, au apreciat că cererea trebuia respinsă exclusiv ca inadmisibilă.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică premierului și președinților celor două Camere ale Parlamentului.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel