Vot în DIASPORA. O ROMÂNCĂ din Italia, cu lacrimi în ochi la urne: „Am votat ca să mă întorc acasă...”

Prezență record la alegerile din diaspora. Numărul românilor care au votat in străinătate la primul tur al alegerilor prezidentiale se apropie de 200 de mii. Unii, așa cum o puteți vedea pe doamna din materialul video, au votat cu ochii în lacrimi. S-a depășit astfel prezența la vot de la primul tur al alegerilor prezidențiale din 2014.

Femeie din Milano, plângând: „Am votat ca să mă întorc acasă. În locul unde îmi sunt părinții, frații...”

Bărbat: „Eu sper să mă întorc acasă. Dar, deocamdată, aici ne-am găsit de muncă, un trai mai bun ca acasă”.

Femeie: „Avem 17 ani de când suntem plecați în Italia și am vrea să ne întoarcem acasă. Dar dacă nu sunt condiții... noi facem din vamă până ajungem acasă, în România, sunt multe de făcut. Spitalele să fie puse la punct, învățământul să fie pus la punct, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să se facă ceva. Că până acum nu s-a făcut nimic. Până acum s-au certat politicienii între ei și nu s-au pus la o masă rotundă, să stea de vorbă, să se pună de acord, să facă ceva. Acum avem o nouă speranță”.

Bărbat: „Vreau să mă întorc acasă. Vreau să ma întorc acasă, că acolo e locul meu. Vreau un lucru mai bun, vreau ca cel care iese președinte să încerce să facem ceva mai bun, cu toate că prerogativele președintelui sunt mici, nu sunt prea mari, dar să încercăm să facem ceva, să schimbăm ceva în lumea asta”.

 

Sursa: Digi24

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.22
YesMy