Vot Diaspora. Doar 11 100 de persoane s-au ÎNSCRIS pentru votul prin corespodență

Narcis Popa |
Data publicării:
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook
Coadă la secţia de votare din Chieri, Italia. Sursa foto: Alexandru Ioan Ionescu / Facebook

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis, joi, că numărul alegătorilor din Diaspora care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență la prezidențiale a depășit numărul celor care au optat pentru a vota la secție. Peste 11.100 de persoane au ales să voteze prin corespondență.

"Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, pentru prima dată în cele 26 de zile de funcționalitate a portalului www.votstrainatate.ro, numărul alegătorilor din străinătate care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență a depășit numărul celor care au optat pentru votul la secția de votare. Astfel, astăzi, 22 august 2019, ora 15:00, pentru votul prin corespondență figurau înregistrate 11.144 de persoane, iar pentru votul la secția de votare existau 11.132 de înscrieri.", a transmis AEP. 

Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, „aminteşte cetățenilor români care au domiciliul sau reşedinta în străinătate că mai au la dispoziție 20 de zile pentru a se înregistra pe portalul www.votstrainatate.ro şi le recomandă să opteze cu încredere pentru votul prin corespondență, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanță, fără cozi, fără deplasări şi fără costuri”.

AEP a detaliat, de asemenea, pașii necesari pentru exercitarea votului prin corespondență.

„- Înregistrarea - completarea formularului online de pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă. La acest formular trebuie anexată copia scanată sau fotografia actului de identitate și copia documentului care dovedeşte dreptul de şedere, eliberat de autorităţile străine.

- Primirea documentelor - Poşta Română transmite alegătorului următoarele documente necesare exercitării votului prin cores¬pondenţă: două plicuri exterioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două plicuri interioare, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două autocolante cu menţiunea „VOTAT", marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două certificate de alegător, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; două buletine de vot prin corespondenţă, marcate distinct pentru fiecare tur de scrutin; instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot; două autocolante cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondență din țară, pe care alegătorul care a optat pentru transmiterea votului prin corespondență în țară îl va aplica pe plicul exterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel