VOT DIASPORA. Seful AEP, AVERISTMENT: "Am primit informaţii că folosesc CNP-ul românilor din străinătate. Nu este LEGAL"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a lansat un avertisment către cetăţeni după ce ar fi primit informaţii că unii reprezentanţi ai partidelor politice ar dori să se folosească de datele românilor pentru a le completa în  listele electorale din străinătate, un lucru ilegal, a punctat acesta.

"A fost o informaţie cum că sunt formaţiuni politice care strâng CNP-uri şi acte de identitate ca să îi înregistreze pe cetăţeni în această aplicaţie. Nu este, în primul rând, legal şi nu este moral. Pentru că devărata cerere trebuie făcută de către cetăţean, care are interes şi să nu interfereze niciun politician în această activitate.

Citeşte şi: Declaraţii AEP, despre votul românilor din străinătate. Câţi cetăţeni s-au înscris deja pentru votul prin CORESPONDENŢĂ: "Doar aşa poţi să fii sigur că nu vei sta la rând"

Nu am avut o plângere, am avut o aducere la cunoştinţă că ar exsta această intenţie pe viitor să se întâmple treaba asta şi mai bine prevenim, ca autoritate care avem obligaţia de a conştientiza p toată lumea că trebuie să fie toate aceste lucruri corecte şi legale.

Ni s-a spus doar că sunt anumite formaţiuni politice care vor să facă acest lucru în străinătate, pe teritoriul Italiei", a spus şeful AEP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel