Vosganian: "Klaus Iohannis îi întinde o capcană lui Orban"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a afirmat, vineri, că președintele Klaus Iohannis i-ar putea întinde „o capcană" premierului Ludovic Orban, deoarece dacă acesta demisionează nu va putea rămâne prim-ministru interimar, așa cum a anunțat șeful statului, deoarece nu îi permite Constituția. 

"Despre bizarerii, klingonieni și romulani. Nu înțeleg sensul acestei declarații a lui Klaus Iohannis, pusă în legătură cu ideea demisiei prim-ministrului: „Orban e cea mai bună soluție de premier, plin sau interimar". S-ar putea să fie o capcană pentru Ludovic Orban, căci în situația în care demisionează, el nu poate fi prim-ministru interimar. Potrivit art. 106 coroborat cu art. 107.3 din Constituție, un alt ministru devine prim-ministru interimar și Orban părăsește Guvernul", a scris Varujan Vosganian, pe Facebook.

Deputatul ALDE precizează că șeful statului decurge la acest gest, deoarece nu poate fi promotorul unei moțiuni de cenzură din partea PSD, astfel că trebuie să îl convingă pe Ludovic Orban să demisioneze

"Înțeleg că președintele României este un promotor al alegerilor anticipate. Cum președintele nu poate fi promotor al unei moțiuni de cenzură din partea PSD, singurul mod în care el poate fi promotor, este să-l convingă pe Ludovic Orban să demisioneze și după aceea să desemneze două personaje din Star Trek, un klingonian și un romulan, la funcția de prim-ministru, ca să fie sigur că Parlamentul îi respinge. Dar chiar și în această situație, Orban nu mai poate fi interimar. Singurul mod în care actualul prim-ministru poate rămâne interimar este să fie demis prin moțiune de cenzură. Dar ideea că Iohannis devine promotor al unei moțiuni de cenzură a PSD este cel puțin bizară", a subliniat Vosganian, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie plin, fie interimar. Șeful statului a anunțat că va discuta, vineri la Cotroceni, cu prim-ministrul despre posibilitatea declanșării alegerilor anticipate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel