Vosganian, DETALIU esențial din coaliția ALDE-ProRomânia: "Un singur candidat la prezidențiale"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian spune că dialogul a fost pornit cu Pro România de la prezumţia unui singur candidat la Președinție: „se poate prezuma că pentru alianţa dintre ALDE şi ProRomânia Călin Popescu Tăriceanu ar putea să fie candidatul la prezidenţiale". 

Deputatul și purtătorul de cuvânt al ALDE Varujan Vosganian a spus, vineri, într-o conferință de presă la Iași, că Victor Ponta nu a comunicat, sub nicio formă, că ar dori să candideze la alegerile prezidenţiale.

„Noi nu l-am mai întrebat pentru că ştiam că a mai făcut o declaraţie fermă în această privinţă şi tocmai din acest motiv tema nu a mai revenit în discuţiile noastre. Se poate prezuma că pentru alianţa dintre ALDE şi Pro România Călin Popescu Tăriceanu ar putea să fie candidatul la prezidenţiale. Probabil că Pro România va da un răspuns definitiv la această chestiune, dar dialogul pe care l-am făcut a pornit de la această prezumţie a unui singur candidat. Şi câtă vreme domnul Victor Ponta nu şi-a anunţat dorinţa de a candida, rămâne ca validă şi promiţătoare doar candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu", a spus Vosganian.

Potrivit unor surse politice, premierul Viorica Dăncilă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu și președintele Pro România, Victor Ponta, urmează să discute, vineri, despre coaliția de guvernare PSD-ALDE și în ce formulă va merge aceasta mai departe. Discuțiile vor continua în week-end.

Discuțiile au loc în contextul în care ALDE și-a arătat nemulțumirea față de rectificarea bugetară.

Negocierile coaliției de guvernare cu liderul Pro România Victor Ponta în perioada aceasta vin în contextul în care ALDE și Pro România au discutat despre formarea unei alianțe, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel