Volodimir Zelenski cere de urgență Uniunii Europene să impună sancţiuni împotriva băncilor şi petrolului din Rusia

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Volodimir Zelenski cere de urgență Uniunii Europene să impună sancţiuni împotriva băncilor şi petrolului din Rusia
Volodimir Zelenski cere de urgență Uniunii Europene să impună sancţiuni împotriva băncilor şi petrolului din Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Uniunii Europene să impună sancţiuni împotriva tuturor băncilor ruseşti şi împotriva petrolului rusesc şi să stabilească un calendar pentru renunţarea la importurile de gaz din Rusia, informează Reuters.

"Nu putem aştepta. Avem nevoie de decizii puternice, iar UE trebuie să le ia acum. UE trebuie să sancţioneze petrolul şi băncile din Rusia. Fiecare stat membru trebuie să stabilească un termen limită la care va refuza sau limita resursele energetice (ruseşti) precum gazul", a spus el într-o intervenţie prin videoconferinţă în Parlamentul Lituaniei.

"Numai atunci guvernul rus va înţelege că trebuie să caute pacea, că războiul se transformă într-o catastrofă pentru ei", a afirmat el.

Zelenski a mai spus că, peste tot unde au ajuns, soldaţii ruşi s-au comportat la fel ca la Bucea. Forţele ruse sunt acuzate că au ucişi numeroşi civile în respectivul oraş din apropiere de Kiev, deşi Kremlinul neagă şi spune că totul este o înscenare din partea Ucrainei.

 

Moscova neagă acuzațiile despre abuzurile asupra civililor



Preşedintele ucrainean a declarat de asemenea că Rusia a deportat sute de mii de persoane din regiunile ocupate din Ucraina în "tabere de filtrare".

Moscova nu a comentat încă cele mai noi acuzaţii, dar în general neagă că ia ca ţintă şi că ar comite abuzuri asupra civililor în conflict.

Comisia Europeană pregăteşte propuneri pentru un posibil embargou asupra petrolului din Rusia, ca parte a unei noi serii de sancţiuni, au spus miniştri de externe din UE, însă nu există încă un acord în acest sens în blocul comunitar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel