Vladimir Putin a semnat un decret care prevede restricții de viză pentru cetățenii din „țările neprietenoase”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, un decret care prevede restricții de viză pentru cetățenii din țările pe care Moscova le consideră “neprietenoase”, ca răspuns la sancțiunile impuse din cauza Ucrainei.

Decretul, care intră în vigoare luni, suspendă regimul simplificat de eliberare a vizelor pe care Rusia îl are cu unele țări din Uniunea Europeană, precum și cu Norvegia, Elveția, Danemarca și Islanda.

De asemenea, decretul a ordonat Ministerului rus de Externe și altor organisme să decidă cu privire la introducerea unor restricții de intrare personale pentru „cetățenii străini și apatrizii care comit acțiuni neprietenoase împotriva Rusiei, a cetățenilor săi sau a entităților sale juridice”.

„Prin interacțiunea cu organele executive federale autorizate să ia decizii de interzicere a intrării în Rusia, se vor impune restricții personale de intrare în Federația Rusă și de ședere în Federația Rusă pentru cetățenii străini și persoanele fără cetățenie care comit măsuri neprietenoase față de Rusia, cetățenii săi sau entități juridice”, se arată în comunicat, citat de Știrile PRO TV.

 

Alte state pe lista Rusiei

 

Luna trecută, guvernul rus a aprobat o listă de țări neprietenoase care include, printre altele, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, statele UE și Ucraina.

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său sudic și pentru a elimina persoanele pe care le-a numit naționaliști periculoși.

Forțele ucrainene au opus o rezistență dură, iar Occidentul a impus sancțiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forța să își retragă trupele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel