Virologii germani trag un semnal de alarmă: „Pandemia va începe serios acum”

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
virusolog_christian_drosten
virusolog_christian_drosten

În timp ce în ultimele 24 de ore a existat o ușoară scădere a infecțiilor, omul de știință Charité Christian Drosten avertizează: „Nu am făcut lucrurile mai bine decât alţii. Am reacționat doar mai devreme”

 

Chiar dacă în Germania a fost înregistrată o scădere ușoară a infecțiilor zilnice, totuşi autoritățile sanitare trag un semnal de alarmă pentru că, susțin ei, acesta este doar începutul unui al doilea val al pandemiei de coronavirus care va afecta țara.

Institutul Robert Koch a înregistrat 1.796 de cazuri noi și 13 decese, în ultimele 24 de ore. Un total de 275.927 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar alţii 9.409 au decedat de la începutul pandemiei. „Trebuie să schimbăm unele lucruri, deoarece pandemia va începe doar acum cu seriozitate”, avertizează virologul Charité Christian Drosten, una dintre vocile apreciate de pe scena științifică germană.

Între timp, ministrul de externe al Berlinului, Heiko Maas, s-a autoizolat ca măsură de precauție după ce unul dintre ofițerii săi de protecție personală a fost testat pozitiv pentru Covid. Cu toate acestea, primul test făcut de șeful diplomației germane a fost negativ, scrie ilfattoquotidiano.it

Drosten avertizează populația cu privire la evoluțiile viitoare ale pandemiei. „Nu am făcut lucrurile mai bine decât alţii până acum. Am reacționat doar mai devreme”, a explicat omul de știință. „Nu am avut succes pentru că avem instituții de sănătate mai bune decât cele franceze și spitale mai bune decât cele italiene, ci pentru că am reacționat mai devreme”, a concluzionat el.

Între timp, aplicația germană, care anunţă cu privire la un posibil focar de coronavirus, a fost descărcată de 18 milioane de ori în 100 de zile, potrivit ministrului sănătății Jens Spahn.

Aplicația este disponibilă în șase limbi (germană, engleză, turcă, română, bulgară și poloneză),  dar încă se lucrează la o versiune în franceză și rusă. "Peste 1,5 milioane de rezultate ale testelor au fost raportate prin intermediul aplicației", a spus ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel