Viralul mondial al momentului: Cazul unui român dispărut timp de 30 de ani și revenit acasă în aceleași haine

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Presa din toată lumea a început să relateze cazul lui Vasile Gorgos, un român dispărut fără urmă la începutul anilor 90. După 30 de ani, bătrânul s-a întors acasă, în aceleași haine pe care le purta în ziua în care a dispărut, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Familia l-a crezut mort și i-au făcut parastasele, dar el susține că a fost „acasă“ în tot acest timp.

Cazuul Vasile Gorgos a provocat agitație în toată România, deoarece timp de 30 de ani nu s-a putut ști unde se află acest crescător de bovine. Familia sa l-a dat drept mort.

Cu toate acestea, într-o după-amiază, a ajuns acasă în aceleași haine pe care le purta când a dispărut în 1991; era dezorientat și nu-și amintea nimic despre el sau despre familia sa.

Le spusese rudelor sale că trebuie să plece. Er un lucru obișnuit, bărbatul fiind negustor de vite și obișnuia să plece frecvent de acasă. Cu toate acestea, nu s-a mai întors niciodată.

Cazul unui român dispărut timp de 30 de ani și revenit acasă în aceleași haine

 

Exact în acea zi din 1991, când Gorgos a dispărut, a primit un telefon pentru a se deplasa în alt oraș la muncă, dar a precizat că se va întoarce în câteva ore, lucru care nu s-a întâmplat.

Deocamdată, încă nu se știe cu exactitate de la cine a primit un astfel de telefon, cert este doar că bărbatul a plecat de acasă pentru a lua trenul, așa cum a mai făcut-o și înainte, însă de data aceasta a avut ghinionul de a nu se mai întoarce acasă, după cum relatează presa 'RadioEasy Bacău'.

Familia lui Gorgos l-a căutat zile, săptămâni, luni și ani de zile, sperând inițial că îl va găsi în viață, dar angoasa a pus stăpânire pe cercul familial al bătrânului, făcând ca și credința să se piardă odată cu el.

În ciuda eforturilor lor, căutările au fost zadarnice, iar familia a sfârșit prin a crede că a murit. În replică, vecinii și cunoscuții fermierului român i-au adus un omagiu, presupunând că acesta nu se va mai întoarce niciodată, relatează ETV Bacău.

Trei decenii mai târziu, pe 29 august 2021, când bărbatul avea 93 de ani, s-a întors, dezorientat, fără să-și amintească nimic și îmbrăcat în aceleași haine pe care le purta în ziua în care nu se mai știa nimic de el. O mașină l-ar fi lăsat pe bărbat în fața casei sale, aceeași casă în care locuia înainte de a pleca.

Membrilor familiei nu le venea să creadă ce se întâmpla, momentul a fost învăluit de emoție, dar și de multe întrebări pe care i le-au pus imediat bătrânului.

Viralul mondial al momentului

 

Una dintre îndoielile care au chinuit cel mai mult familia lui Gorgos timp de 30 de ani a fost cea legată de locul unde se afla acesta, așa că l-au întrebat unde a fost în tot acest timp. Bărbatul, foarte sigur, i-a răspuns că a fost acasă, ceea ce a devenit și mai ciudat.

Pe de altă parte, un alt lucru care a atras atenția a fost ceea ce i s-a găsit în buzunare: un bilet de tren pe ruta Ploiești - Bacău, din ziua în care a pierdut comunicarea.

Rudele sale l-au dus la spital pentru examene medicale și au constatat că este sănătos. Cu excepția unor probleme neurologice, specialiștii nu au găsit niciun fel de alterare. De fapt, aceștia au declarat că era în stare perfectă, ca și cum ar fi avut o grijă deosebită de el.

După apariția sa, toate rudele lui Gorgos au încercat să obțină un răspuns la numeroasele întrebări care apar și astăzi, deoarece bătrânul avea aceleași haine, era perfect îngrijit și îngrijit, avea bilet de tren și susținea că a fost acolo dintotdeauna.

Până în prezent, și la un an de când a fost găsit, nu a fost găsit numărul de înmatriculare al vehiculului care l-a transportat pe Gorgos la domiciliu și nici nu s-a putut stabili unde a fost în tot acest timp. Cu cât mai multe întrebări, cu atât mai puține răspunsuri.

Cazul lui Vasile Gorgos a început să fie din nou rostogolit de presa din întreaga lume, deși bătrânul s-a întors acasă în urmă cu un an. Cazul său este un mister nerezolvat și au existat chiar și diferite ipoteze, cum ar fi un posibil experiment, o călătorie prin spațiu, relatate în diferite mass-media din întreaga lume. 

@sinistersamantha This story is so strange, what do you think happened? #unsolved #mystery #romania #vasilegorgos #truecrime #truecrimetok #unsolvedmysteries #weirdnews ♬ Creepy horror song without melody(871246) - Hazumi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel