Viorica Dăncilă îi RĂSPUNDE lui Klaus Iohannis tot printr-o CONFERINȚĂ: „A prins GLAS!” LIVE TEXT

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Candidatul PSD Viorica Dăncilă îi dă replica președintelui Klaus Iohannis care a atacat în această seară partidul pe care îl conduce, dar și pe ea.

StiriDiaspora.ro transmite LIVE TEXT cele mai importante declarații ale Vioricăi Dăncilă.

Am văzut în această seară că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut probabil singura conferință de presă din mandatul de președinte - un moment de o aroganță monstruoasă și un dispreț pentru democrație și pentru români, fără egal. Am văzut, dragi români, un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare este faptul că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot. Aceasta este performanța lui Iohannis.

Vedem de câteva zile bune cum acest președinte încearcă să negocieze cu noi toți definiția democrației. Domnule Klaus Iohannis, fac eu lumină pentru dumneavoastră: vorbim astăzi despre doi candidați aleși prin votul românilor, al tuturor românilor, care au intrat într-o competiție pentru Președinția României. Ba mai mult, vorbim despre actualul șef de stat și fostul prim-ministru al țării, numit în funcție chiar de dumneavoastră, domnule Iohannis, anul trecut!

În anul 2014 Klaus Iohannis ne spunea că o dezbatere între contracandidaţii din turul II e absolut necesară. Acum ne spune în faţă că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Pentru o țară întreagă, dar nu și pentru acest președinte, este normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie.

De altfel, președintele le-a mulțumit doar celor care l-au votat pe dumnealui, ignorându-i pe cei care au mers la vot. Tot în această seară l-am văzut cum își arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși știm cu toții că cele trei zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă.

Domnule Iohannis, cred că trăiți în altă lume. Cred că domnul Iohannis se vede stăpân într-o lume în care există doar PNL.

Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare normal ca dezbaterea să aibă loc la televiziunea publică, unde poate fi văzut de toți românii. Am văzut că duminică nu are nimic în program. Îi voi da domnului Iohannis un mic sprijin de îmbărbătare și îi voi da subiectele să aibă timp să își pregătească niște răspunsuri mai pertinente decât "Ghinion".

Citește și Viorica Dăncilă nu renunță. Îl invită pe Klaus Iohannis la DEZBATERE: „Fac EU lumină. Iată SUBIECTELE de DUMINICĂ"

N-a râs nimeni la această glumă, cu casa, doar dumneavoastră le râdeți românilor în față. Mandatul dumneavoastră este o glumă.

Subiectele: 1. Ați promis că veți renunța la imunitatea prezidențială. 2. Cum v-ați făcut datoria de președinte, dacă în timpul mandatului ați fost mai mult în vacanță decât la muncă. 3. Ca președinte care a încălcat în picioare Constituția și a sfidat CCR credeți că aveți dreptul la un alt mandat? 4. Ați făcut mari promisiuni pentru țară, cum ar fi Schengen și ridicarea vizelor pentru SUA, dar nu ați reușit să vă întoarceți în țară decât cu o șapcă și 4 poze. 5. Ne vorbiți de România morală, dar credeți că ne puteți vorbi de Justiție cu problemele cât casa pe care le aveți? 6. Tot despre România normală: în primele zile de la instalare, Guvernul PNL a anunțat că vrea să introducă noi taxe, să taie salarii și bugetarii să muncească până la miezul nopții. Acesta este guvernul normal pe care vi-l doriți pentru România? 7. De ce ați luat în derâdere Pactul Național pentru bunăstarea românilor propus de PSD?

Poate ne spuneți până la urmă adevăratul motiv de a participa la o dezbatere cu mine. Este teama de o confruntare brutală cu eșecul dumneavoastră de președinte sau este disprețul dumneavoastră față de români?

Ca să extindem problema dezbaterilor, de ce nu ați acordat nici măcar un interviu și nu ați participat în 5 ani la o televiziune sau un interviu? Credeți că nu aveți de dat niciun răspuns la întrebările românilor? Nici o vorbă despre ce ați făcut în acest mandat?

Și o ultimă întrebare, care să vă ajute să faceți un bilanț fulger al mandatului: Chiar nu vă îngrijorează absența dumneavoastră din costumul de președinte pe care îl purtați?

Citește și Viorica Dăncilă: „Vreau ca DIASPORA să vadă DEZBATEREA cu Iohannis"

Rog românii să îmi trimită și alte întrebări pe care să i le adreseze președintelui la confruntarea de duminică pe care sper să o accepte. Are o datorie morală față de cetățeni să se prezinte în fața lor. Ghinion, domnule Iohannis, românii văd utilitatea dezbaterii.

 

Știre în curs de actualizare....

Reacția candidatului PSD la alegerile prezidențiale vine după ce Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta "a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției". El a mai spus că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel