Viorica Dăncilă, după solicitarea lui Iohannis privind votul din Diaspora: „Vreau să transmit un MESAJ FERM!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi, la începutul ședinței de Guvern, faptul că dorește să transmită președintelui Klaus Iohannis un „mesaj ferm” după solicitarea de urgență a acestuia cu privire la votul din Diaspora. 

„Suntem preocupați să răspundem așteptărilor cetățenilor și mesajelor transmise de societate. Imediat după alegerile europarlamentare, am cerut Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Afacerilor Externe să analize organizarea și desfășurarea votului și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul de vot al cetățenilor. Avem în lucru într-un stadiu avansat un pachet de măsuri pentru îmbunătățirea procersului electoral astfel încât cetățenii din țară și din afara să-și poată exercită dreptul la vot în condiții cât mai bune”, a declarat Dăncilă.

Premierul a precizat că vor lua în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, cât și extinderea votului prin corespondența.

„Salut inițiativa Parlamentului României de a institui o comisie pentru îmbunățirea legislației electorale. Vreau să transmit un mesaj ferm: Guvernul are toată deschiderea pentru dialog și consultare. Ne-am bucura dacă din partea președintelui României și din partea partidelor opoziției am avea un proiect concret pe care să și-l asume și care să rezolve problemele din Diaspora. Cel mai ușor este să critici, mai greu este să vii cu soluții”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel