Viorica Dăncilă, ANUNȚ despre ALEGERILE EUROPARLAMENTARE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat astăzi, la începutul şedinţei de guvern, că pentru a se asigura desfăşurarea scrutinului europarlamentar din 26 mai în afara oricăror dubii, va fi implementat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, sistem care a fost folosit şi la alegerile din 2016.

„Aplicăm acest sistem cu respectarea în totalitate a normelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Tot astăzi aprobăm programul calendaristic şi celelalte măsuri organizatorice pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European”, a menţionat premierul.

Viorica Dăncilă a precizat că vineri vor fi stabilite detaliile pentru organizarea alegerilor europarlamentare.

Citește și Dăncilă, AVERTISMENT pentru Iohannis: "Trebuie să dea dovadă de responsabilitate"

„Ne pregătim temeinic pentru alegerile reprezentanţilor României în Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 26 mai, anul acesta. Responsabilitatea Guvernului nostru este să asigurăm organizarea în bune condiţii a acestui scrutin, iar rezultatele să reflecte cu acurateţe opţiunile alegătorilor. În bugetul pentru acest an am alocat sumele necesare fiecărei instituţii implicate în procesul electoral. În şedinţa de astăzi facem paşii legali pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Vom adopta un set de acte normative prin care stabilim măsurile necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor europarlamentare din acest an, astfel încât să fie respectate termenele prevăzute de legislaţia electorală”, a spus Dăncilă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel