Viorica Dăncilă, FERICITĂ pentru nominalizarea Rovanei Plumb: "În ciuda încercărilor unor oameni politici de a o BLOCA..."

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Viorica Dăncilă a afirmat, luni, că Rovana Plumb a fost numită în funcția de comisar european, în ciuda încercărilor unor politicieni de a bloca nominalizarea propunerii Guvernului României.

"Salut decizia anunțată astăzi de președintele ales al Comisiei Europene care și-a dat acordul asupra listei de comisari desemnați. Rovana Plumb a fost desemnată pentru a prelua un portofoliu de comisar european în ciuda încercărilor unor oameni politici de a bloca nominalizarea unuia dintre reprezentanții propuși de Guvernul României", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului le-a urat succes Rovanei Plumb și tuturor comisarilor europeni desemnați.

„Ne bucură această nominalizare și îi urăm succes Rovanei Plumb la audierile care vor avea loc în plenul Parlamentului European. De asemenea doresc mult succes tuturor comisarilor europeni desemnați și reiterez determinarea Guvernului României de a lucra îndeaproape cu noua Comisie Europeană.”, a adăugat Dăncilă.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă: "Am situaţia sub CONTROL". Ce SOLUŢIE a găsit pentru "blocajul creat de Klaus Iohannis"

Rovana Plumb apare pe lista propunerilor de comisari europeni din partea României, acceptați de președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Ursula von der Leyen și-a dat, luni, acordul cu privire la primul draft al listei comisarilor europeni desemnați, nominalizări furnizate de Consiliul Uniunii Europene. Acest lucru vine ca urmare a unei serii de interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a ținut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene, publicat pe site-ul instituției.

Ursula von der Leyen urmează să prezinte, marţi, de la 13.00, ora României, componenţa Colegiului comisarilor europeni, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel