Viorica Dăncilă: "Dacă ajung preşedinte..."

Andreea Cosma |
Data publicării:

Viorica Dăncilă a declarat marţi că printre priorităţile sale în cazul în care va fi aleasă preşedintele României se numără un referendum privind imunitatea, intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen, vizele pentru Statele Unite ale Americii şi prima vizită externă pe care o va face în calitate de şef al statului va fi în Republica Moldova.

"Prima mea prioritate este legată de un referendum pe imunitate. Vreau să fac eu ceea ce a promis şi nu a făcut Klaus Iohannis. O a doua prioritate este Schengen. O a treia prioritate este legată de vizele pentru Statele Unite ale Americii. O a patra prioritate este Mecanismul de Cooperare şi Verificare, pentru că eu consider că este o abordare incorectă. Nu poţi să aplici decizii europene doar la două state membre, pentru că aceasta arată un dublu standard. Iar eu îmi doresc ca România să stea la masă deciziilor, să nu existe state membre de rang 1 şi state membre de rang 2. Avem în România cetăţeni de rangul 1 şi cetăţeni de rangul 2, împărţiţi de Klaus Iohannis", a spus Dăncilă într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că vrea "o politică externă bazată pe dialog şi pe cooperare cu cât mai multe state".

În ce priveşte politica internă, Dăncilă a menţionat că nu va accepta o politică de austeritate în România.

Liderul PSD a afirmat că, în cazul în care va deveni preşedinte, va avea "o relaţie instituţională" cu Guvernul condus de Ludovic Orban, va fi un preşedinte mediator şi prima vizită externă pe care o va face va fi în Republica Moldova.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel