Violeta Alexandru, scuze pentru brutarii din Sri-Lanka: „Cum v-aţi fi simţit dacă păţeau asta românii din Spania, Italia sau Germania?“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis un mesaj în contextul scandalului în centrul căruia se află cei doi brutari din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din Ditrău

Violeta Alexandru atrage atenţia că a luat legătura cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care se va ocupa de acest caz.

„2 oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a își menține afacerea, a apelat la această soluție.

Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intră în competența CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Președintele Asztalos și știu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competență.

Imaginați-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania românilor care lucrează acolo localinicii le spun: refuzăm să mâncăm păine făcută de români. Cum ne-am fi simțit?

Citește și: Ministrul Violeta Alexandru despre brutarii srilankezi din Ditrău: „Românii din diaspora sunt în pericol de a fi tratați la fel“

Urmează să primesc informații ca urmare a colaborării cu CNCD dar și în urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate și o serie de aspecte privind condițiile de muncă ale angajaților. Dacă sunt abateri angajații, în primul rând, trebuie să le reclame și ITM să le investigheze“, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de resort precizează că localnicii i-au primit cu un val de respingere, deşi cei doi sunt brutari calificaţi şi nu au venit să facă altceva decât să muncească în România

„O singură “scânteie” și lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul și intervenția fermă a autorităților cu atribuții de verificare reprezintă soluția în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat!

Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ținta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România ... să câștige o pâine, cum se spune!“, conchide ministrul Alexandru în postarea sa pe pagina de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel