Violeta Alexandru, despre dosarele de pensie ale românilor din Diaspora: Ne apropiem de final pe Spania, avansăm cu Italia

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
violeta_alexandru_pensii_diaspora
violeta_alexandru_pensii_diaspora

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru vorbeşte despre sistemul de pensii din România, susţinând că pensionarii au fost ignorați în ultimii ani. Totodată, ministrul le promite acestora soluționarea problemelor existente.

 

 

Într-o postare pe pagina de facebook, Violeta Alexandru anunță eforturi uriașe pentru soluționarea dosarelor de pensii comunitare cu termene foarte întârziate. Sunt vizați românii care au lucrat în Spania și Italia.

„Am recunoscut că am urmărit, nu cu atenție ci chiar cu încăpățânare, evoluția soluționării dosarelor de pensii comunitare cu termene foarte întârziate. Ne apropiem de final pe Spania, avansăm (lent dar avansăm) cu Italia. Revin foarte curând cu informații privind Spania. Oricât de aglomerată aș fi cu acte normative, proceduri, cu întâlnirile solicitate, nimic nu îmi dă o satisfacție mai mare decât să văd rezultate concrete pentru oameni. Și ca să ajung acolo, da, nu uit nimic din sarcinile stabilite, da, le verific, da, nu mă las până nu se rezolvă”, scrie Alexandru.

 

Cele mai multe probleme au fost ignorate

 

Totodată, ministrul a subliniat faptul că în ultimii ani, cele mai multe probleme au fost ignorate, iar acest lucru nu se va mai repeta, deoarece, de această dată, este o implicare fără precendent. 

„Sunt multe probleme, ignorate în ultimii 3,4 ani. Din punctul meu de vedere, un om, unul singur dacă așteaptă răspuns de peste un an de la o instituție publică (în cazul de față, o casă de pensii) la fel m-aș comporta. Este adevărat că mulți dintre românii noștri au o pensie națională căreia i s-ar adăuga (pentru că au dreptul) pensia comunitară funcție de contribuțiile plătite dar, indiferent ce alte resurse ar avea cineva, este datoria instituțiilor publice să soluționeze un dosar de pensie în 45 de zile – cel național – respectiv într-un “termen rezonabil” – cel comunitar.  Sunt probleme peste tot. Eu am început să mă implic tot mai mult în deblocarea lucrurilor la nivelul celor două țări – Spania și Italia- în care avem comunități mari de români și, deci, multe cereri. Le-am abordat pe cele mai grele. Israelul are alt tip de probleme – sunt în contact cu autoritățile. Aici este o chestiune de decizie guvernamentală/politică. Voi reveni cu bilanțul foarte curând pentru Spania și apoi pentru Italia precum și cu explicarea cauzelor specifice. În timp ce urmăresc cele două țări, m-am hotărât brusc să verific și situația unei țări fără multe dosare întârziate dar cu termene foarte mult depășite. Portugalia. Am cerut sprijinul ambasadorului Portugaliei de la București pentru a pune Casele de pensii naționale în contact”, a adăugat ministrul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel