Vinerea neagră astăzi, în Italia. Grevă generală 16 decembrie: avalanșă de opriri, de la transporturi la școli și benzinării

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Grevă generală astăzi, 16 decembrie, în toată Italia. Sunt așteptate riscuri și neplăceri pentru cei care trebuie să se deplaseze din cauza opririi transporturilor locale și naționale. Sindicatele CGIL și UIL vor ieși în stradă pentru a cere Parlamentului italian să modifice legea bugetului.

Risc de neplăceri pentru cei care trebuie să călătorească astăzi, 16 decembrie, din cauza grevei generale proclamate în sectorul transporturilor, dar și în alte sectoare. Sindictele protestează împotriva manevrelor economice ale guvernului. Grevele, convocate de sindicatele CGIL și UIL din toată Italia pentru a protesta împotriva legii bugetului, au început în cursul săptămânii, dar vor atinge punctul culminant astăzi, cu o avalanșă de întreruperi, de la transporturi la școli, inclusiv benzinăriile de pe autostrăzi.

Greva generală, care a afectat deja mai multe regiuni în cursul săptămânii, se va încheia astăzi, 16 decembrie, afectând Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna, provincia Bolzano, Campania, Liguria, Toscana, Basilicata, Lombardia, Molise, Lazio și Sardinia. Astăzi va avea loc și o demonstrație finală, la ora 10.00 (ora Italiei), în Piazza Madonna di Loreto din Roma, unde secretarul general al CGIL, Maurizio Landini, va ține discursul de încheiere împreună cu secretarul general al Uil, Alberto Civica din Lazio.

Vinerea neagră astăzi, în Italia

 

Prin urmare, circulație cu trenurile, metroul și autobuzele este astăzi în pericol în mai multe orașe și regiuni din Italia. În special, se așteaptă perturbări majore în marile orașe și metropole, de la Roma la Milano, de la Napoli la Florența. Cu toate acestea, oprirea muncitorilor va avea intervale diferite de la un oraș la altul: la Napoli, de exemplu, va fi grevă de la ora 9.00 la 13.00, la Roma de la ora 20.00 la miezul nopții, iar la Milano de la 18.00 la 22.00.

În diferite orașe sunt planificate demonstrații de stradă cu procesiuni și discursuri finale ale reprezentanților sindicali. La Napoli, manifestație regională în Piazza del Plebiscito cu intervenția delegaților și delegaților la ora 10.30 și miting de încheiere la ora 11.30. La Florența, procesiune cu concentrare în Piazza dell'Unità Italiana la ora 9.30 și sosire în Via Martelli. În Bologna, de la ora 10 a.m., inițiativă în Piazza Lucio Dalla. La Genova, de la ora 9 a.m. concentrare de manifestanți în fața gării din Piazza Principe.

Grevă generală 16 decembrie: avalanșă de opriri, de la transporturi la școli și benzinării

 

"Proiectul Legii Bugetului 2023 este greșit și va produce efecte devastatoare asupra salariaților și pensionarilor, care se luptă zilnic cu scumpirea costului vieții și sunt nevoiți să facă față, după doi ani de urgență sanitară, unei adevărate pandemii salariale", scriu sindicatele.

În ceea ce privește trenurile, secretariatele regionale ale sindicatelor Filt-Cgil și Uiltrasporti au lansat un apel la grevă pentru personalul grupului FS Italiane, vineri, 16 decembrie, între orele 9.00 și 17.00. Greva, care va afecta Toscana, Lazio, Campania, Alto Adige, Emilia Romagna și Liguria, va implica posibile întreruperi ale circulației trenurilor Trenitalia pe rutele naționale Intercity și regionale. În schimb, circulația trenurilor Frecce rămâne regulată. Vehiculele Trenord vor opri în schimb de la ora 9.00 la 13.00. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel