Victorie în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Fostul primar ar putea scăpa de închisoare

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Cătălin Cherecheș a obținut astăzi prima victorie în instanță. Fostul edil ar putea ieși din închisorare, după ce Curtea de Apel Cluj a admis contestația în anulare. 

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a obținut o importantă victorie în instanță. Astăzi, Curtea de Apel Cluj a admis contestația în anulare depusă de Cherecheș împotriva deciziei de condamnare.

Cătălin Cherecheș a fost audiat prin videoconferință de judecătorii Curții de Apel Cluj, reușind să-i convingă că există motive temeinice pentru a se admite contestația în anulare. Această cale extraordinară de atac reprezintă o speranță pentru Cherecheș de a scăpa de pedeapsa de 5 ani de închisoare. El a invocat faptul că judecătoarea care l-a condamnat ar putea fi incompatibilă, având în vedere implicarea mamei acesteia în denunțul făcut de socrii fostului edil.

Potrivit Antena3 CNN, Cherecheș a susținut în fața instanței că a fost condamnat pentru infracțiuni deja prescrise la momentul deciziei finale. Judecătorii au decis să admită în principiu contestația în anulare, urmând să se pronunțe pe 18 aprilie cu privire la admiterea ei în totalitate.

Dacă această contestație ar fi admisă complet, procesul în care Cherecheș a fost condamnat la 5 ani de închisoare ar putea fi rejudecat. Pe durata rejudecării, executarea pedepsei ar putea fi suspendată, ceea ce ar putea duce la eliberarea fostului primar din Penitenciarul Rahova.

Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, a fugit din țară la sfârșitul lunii noiembrie 2023, în ziua în care Curtea de Apel din Cluj a emis decizia definitivă de condamnare. A fost prins în Germania, la Gara din Augsburg, și reținut până la predarea autorităților române.

În septembrie 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție Cluj l-au trimis în judecată pe fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, pentru luare de mită în formă continuată. În același dosar au fost deferiți justiției Marco Wermelinger, Doru Adrian Mihai și Sorinel Mihai, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, pentru dare de mită, și Nicolae Dan Trifa, pentru complicitate la dare de mită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel