Victor Ponta: „ROMÂNII din DIASPORA au stat la COZI la vot, acum o să stea la COZI să intre în țară”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Comisia specială pentru Codul electoral a adoptat astăzi un raport favorabil proiectului de lege care modifică legislația electorală. Astfel, la alegerile prezidenţiale din acest an ar urma să funcționeze, alături de votul clasic, votul prin corespondenţă şi cel anticipat, pe durata a trei zile.

Victor Ponta consideră, însă, că nu e destul. Liderul Pro România a declarat, pentru B1 TV, că mai eficientă ar fi fost implementarea votului electronic, dar probabil n-a fost aleasă această soluție pentru că era foarte greu de aplicat până în noiembrie.

„E o soluție, dar cred că temporară. Cred că votul electronic e o soluție modernă și tehnologia ne permite. Probabil că asta cerea mai mult timp și nu putea fi implementat până în noiembrie. Ăsta a fost proiectul pe care și noi l-am depus, cu speranța că va fi luat în considerare.

Ca să nu fiu cârcotaș... Probabil că până în noiembrie era greu de aplicat pentru toată lumea. Noi nu reușim să facem un sistem să intrăm și să ieșim din țară...

Luni încep vacanțele. După ce că oamenii din diaspora au stat la cozi la vot, acum o să stea la cozi să intre în țară. Cei care pleacă o să stea la cozi să plece din țară.

E o chestie de organziare și de tehnologie până la urmă, deci există posibilități, doar să vrei. Dar cu Carmen Dan și Răzvan Cuc n-o să vrei și n-o să-i intereseze niciodată", a declarat Victor Ponta, pentru B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel