Victor Ponta o contrazice pe Viorica Dăncilă şi explică BLOCAJUL din Guvern: "Nu se mai poate ţine nicio şedinţă de Guvern"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Victor Ponta
Victor Ponta

Victor Ponta susţine că Guvernul nu poate funcţiona în acest moment, deoarece miniştrii care au demisionat nu şi-au delegat atribuţiile, iar propunerile de inerimari nu au fost încă aprobate.

"Nu se poate ţine nicio şedinţă de guvern de acum încolo pentru că lipsesc miniştri. Miniştrii care au plecat nu au delegat atribuţiile unui secretar de stat, nu se poate ţine şedinţa în absenţa unor membri titulari, nu se pot adopta decizii. Eu cred că trebuie să vină doamna Dăncilă azi, mâine, joi, când doreşte, dar cât mai repede, să încerce să obţină votul în Parlament pentru că noi, astăzi, nu avem un Guvern care să poată să adopte decizii", a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă a spus MOTIVUL pentru care l-a SUNAT Klaus Iohannis. Preşedintele a lăsat-o pe HOLD cu răspunsul

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că îi va da un răspuns "într-un timp scurt" în legătură cu propunerile pe care le-a făcut pentru portofoliile care au fost deţinute de ALDE, menţionând că Guvernul nu este blocat.

Întrebată dacă Guvernul este blocat, Dăncilă a răspuns: "Nu este blocat Guvernul, Guvernul funcţionează. Vedem, şedinţa de Guvern o avem ori miercuri, ori joi, deci sperăm ca până atunci să avem un răspuns".

Premierul Viorica Dăncilă se află luni în Parlament, având întâlniri cu grupul deputaţilor PSD, grupul senatorilor social-democraţi, precum şi cu grupul minorităţilor naţionale.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă l-a SUNAT pe Klaus Iohannis. Cu ce l-a AMENINŢAT la telefon

Vinerea trecută, preşedintele a semnat decretul prin care se ia act de demisia Graţielei Leocadia Gavrilescu, viceprim-ministru, ministrul Mediului, a lui Anton Anton, ministrul Energiei, şi a lui Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, şi prin care se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului pentru cei trei. Aceştia, membri ai ALDE, au demisionat după ce formaţiunea a ieşit de la guvernare. În locul lor erau propuşi interimari astfel: la Energie - ministrul Economiei, Niculae Bădălău, la Mediu - ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, şi la Relaţia cu Parlamentul - ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat şi comerţ, Radu Oprea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel