Vicepreședintele Gazprombank și-a dat demisia și s-a alăturat armatei ucrainene. "Nu mai puteam să văd ce face Rusia"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vicepreședintele Gazprombank și-a dat demisia și s-a alăturat armatei din Ucraina Nu mai puteam să văd ce face Rusia în patria mea.
Vicepreședintele Gazprombank și-a dat demisia și s-a alăturat armatei din Ucraina Nu mai puteam să văd ce face Rusia în patria mea.

Igor Volobuev, vicepreședinte al Gazprombank, una dintre cele mai mari bănci private din Rusia și parte a holdingului Gazprom, și-a dat demisia și a părăsit Rusia în semn de disensiune față de războiul din Ucraina și intenționează să se alăture forțelor de apărare teritorială de la Kiev, spune CNN.

Volobuev și-a declarat intențiile într-un interviu acordat unei publicații online rusești independente "The Insider". "Nu mai puteam să fiu în Rusia. Sunt ucrainean de naționalitate, m-am născut în Akhtyrka, nu mai puteam să observ din exterior ceea ce face Rusia în patria mea", a declarat Volobuev într-un videoclip postat de "The Insider" pe YouTube.

În videoclip, Volobuev a afirmat că a reușit să ajungă la Kiev în ciuda faptului că deține un pașaport rusesc și a spus că vrea "să rămână în Ucraina până la victorie".

 

"Patria mea este în pericol acum și nu pot trăi o viață  mulțumită în timp ce tatăl meu este ucis"

 

Explicându-și plecarea, Volobuev a spus: "Patria mea este în pericol acum și nu pot trăi o viață bine hrănită și mulțumită în timp ce tatăl meu, care locuiește în Akhtyrka, este ucis, când rudele, cunoștințele și prietenii mei sunt uciși". Tatăl lui Volobuev a petrecut o lună într-un subsol rece, dar acum este în siguranță, a adăugat el.

Volobuev a adăugat că se gândește să lupte pentru Ucraina și să se alăture apărării teritoriale ucrainene încă de la începutul războiului, la 24 februarie.

"Aceasta este o crimă din partea lui Putin, a autorităților ruse și, de fapt, a poporului rus", a spus Volobuev, referindu-se la atrocitățile și crimele de război comise în Ucraina. Potrivit lui Volobuev, el a lucrat la Gazprombank în ultimii 6 ani, iar anterior la Gazprom timp de peste 16 ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel