EXCLUSIV  Viața în Italia, "diferită" față de acum câțiva ani. Cât câștigă un șofer de TIR și care sunt prețurile astăzi, după o pandemie și 2 ani de război

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Viața în Italia: Cât câștigă un șofer român (Foto: Youtube)
Viața în Italia: Cât câștigă un șofer român (Foto: Youtube)

George Florescu, un șofer român de TIR din Italia, a vorbit în emsiunea Departe de România despre prețurile din Italia după o pandemie și doi ani de război, dar și despre cât câștigă.

George Florescu, un șofer român din Italia spune că viața în Italia e "diferită" față de acum 7 ani, atunci când s-a stabilit el cu familia în această țară, în contextul în care prețurile au explodat, iar salariile au rămas pe loc.

"Nu pot să spun că e grea, dar un pic mai diferită față de acum 7 ani, pentru că acum 7 ani economia Italiei era altfel. Acum, după COVID au început și războaiele, că sunt două. S-au dublat prețurile la mâncare. Combustibilul când am venit eu era, de exemplu motorina, 1,35 euro. Acum s-a ajuns undeva la 1,80 - 1,85 euro, depinde de companie, depinde de cine vinde, cum vinde.

Mâncarea, ce să zic? S-a scumpit și mâncarea enorm. Dacă de exemplu un coș de cumpărături acum 7 ani îl umpleai cu 100 euro, mă refer să umpli, adică să-ți ajungă pentru o săptămână și ceva... acum cred că dai peste 150-170 euro, aceleași produse, aceeași cantitate și aceleași produse.

Era un trai mai bun în timpul ăla, dar acum nu putem spune că nu putem să trăim, dar e mai costisitor în acest moment", spune românul.

Românul spune că salariile au rămas pe loc. Cât câștigă un șofer în Italia

 

George spune că salariile au rămas oarecum pe loc în ultimii 7 ani și dezvăluie cât câștigă lunar.

"Și salariile în timpul ăsta s-au mărit și ele?", a întrebat moderatorul Gabriel Nuță-Stoica.

"Nu. Aici este problema, că salariile tot au rămas pe loc. O mică diferență, să zicem că ar fi, dar aproape nesemnificativ. De exemplu, în 2017, când am venit, luam, să zic așa, eu spun direct că nu mă feresc de nimeni, doar muncesc pentru banii ăștia, aveam un salariu undeva de 2.000 euro, 2.100 euro, iar acum suntem la o medie de 2200-2300 euro, adică n-a crescut foarte mult. Nu este o mare diferență. Bineînțeles, aceste sume eu vreau să le explic pentru cei care nu știu, care nu au habar de Italia și aud pentru prima dată aceste vorbe.

Când se spune salariu, de exemplu, eu spun 2300 media, dar separat mai sunt al 13-lea și al 14-lea salariu care să ia, de exemplu, al 14-lea să ia în luna iulie, un salariu în plus, cum ar veni, iar al 13-lea să iau în luna decembrie. Mai e și concediul plătit. Dar cum spuneam, mare diferență în cei 7 ani la prețuri la mâncare, la combustibil, la haine, la toate se vede diferența că s-au scumpit, dar salariile foarte puțin au crescut", mai spune George Florescu, în emisiunea Departe de România.

Vezi emisiunea integrală:

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel