Marcel Vela: România s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a oferit sprijin altor state!

StiriDiaspora Team / 9 mai 2020, 23:27 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis, sâmbătă, un mesaj cu prilejul Zilei Europei în care afirmă ă doar o Europă solidară poate trece mai uşor peste orice provocare.

Potrivit ministrului, în aceste momente dificile, România s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a oferit sprijin altor state.

"Acest virus care astăzi ne afectează atât pe noi, românii, dar şi pe vecinii noştri europeni, şi chiar restul lumii, ne arată că doar o Europă solidară poate trece mai uşor peste orice provocare, aşa cum istoria ne-a dovedit de fiecare dată. În aceste momente dificile, România s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor şi a oferit sprijin altor state.
Luna trecută, echipe de medici români au mers în Italia - una dintre cele mai afectate ţări europene de noul coronavirus, dar şi în Republica Moldova, iar în această săptămână a acordat un ajutor medical semnificativ ţării vecine, un gest cât se poate de normal în raport cu o ţară cu istorie, limbă şi tradiţii comune", a afirmat Vela.

El a precizat că ziua de 9 mai rămâne unul dintre cele mai semnificative repere ale parcursului istoric şi instituţional al ţării noastre, deopotrivă în plan naţional şi internaţional.

"Astăzi sărbătorim trei momente extrem de importante pentru România: Ziua Independenţei, Ziua Victoriei în cel de-Al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei.
Ele sunt în mod evident strâns legate, fiind şi un prilej de reamintire a trecutului glorios şi al sacrificiilor pe care înaintaşii noştri le-au făcut în numele generaţiilor viitoare.
Nu trebuie să uităm niciodată că, pentru ca noi să ne bucurăm astăzi de privilegiile unui stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil, fiecare generaţie, la vremea ei, şi-a făcut datoria. Libertatea de care ne bucurăm este câştigată prin sacrificiile înaintaşilor noştri, făcute chiar cu preţul vieţii. Acum este rândul nostru să ne facem datoria, pentru noi, pentru copiii noştri şi, mai ales, pentru viitorul României", a declarat ministrul.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy