Valeriu Gheorghiță a anunțat când pleacă dozele de vaccin spre centrele din țară: Efortul logistic și organizatoric, fără precedent

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
valeriu_gheorghita
valeriu_gheorghita

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, sâmbătă, că dozele pleacă din această seară de la Institutul Cantacuzino către cele 10 centre din țară. Acesta a mai anunțat că prima persoană vaccinată va fi de la Institutul Matei Balș.

„Aceste 10.000 de doze din această seară urmează să se livreze către centrele de vaccinare înființate în cele 10 unități medicale, livrarea și distribuirea se va face pe un lanț de frig obișnuit plus 2- 8 grade, astfel încât din momentul în care ajung în centrele de vaccinare se poate demara activitatea de vaccinare. Institutul Cantacuzino a primit toate avizele naționale. E singurul centru care are capacitatea de stocare la minus 80 de grade. Efortul logistic și organizatoric a fost unul fără precedent. După ce vaccinul e scos la o temperatură de 2-8 grade are o durată de viață de 5 zile. După ce un flacon e scos la temperatura camerei, are o durată de stabilitate de 6 ore, iar într-un flacon sunt 5 doze”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, sâmbătă la Institutul Cantacuzino, unde au ajuns cele 10.000 de doze de vaccin.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai spus că prima persoană vaccinată va fi de la Institutul Matei Balș. „Suntem cu un pas mai aproape de începerea campaniei de vaccinare care va debuta pe 27 decembrie în primele unități medicale aflate în prima linie. Suntem martorii unor preocupări intense în rândul opiniei publice. Prima persoană care va fi vaccinată o veți cunoaște mâine la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, pot să vă spun încă de la început mă interesează și a doua persoană care se vaccinează și a treia și a mia, atât din rândul personalului medical cât și din alte categorii”, a mai explicat medicul.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel