Vagonul unui tren pentru schiori, spulberat de pe șine de o avalanșă în Elveția

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Vagonul unui tren cu schiori, spulberat de pe șine de o avalanșă în Elveția
Vagonul unui tren cu schiori, spulberat de pe șine de o avalanșă în Elveția

Miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, o avalanșă a spulberat un vagon dintr-un tren de transport public Chablais (TPC) de pe linia care leagă Villars-sur-Ollon și Col de Bretaye, a anunțat compania într-un comunicat de presă.

O alunecare impresionantă de zăpadă a măturat de pe șine un tren în Elveția. "Trenul cobora de pe Col de Bretaye pe zona schiabilă Villars când o avalanșă a luat pe sus cel de-al doilea vehicul al trenului”, s-a spus în comunicatul TPC, citat de lematin.ch.

La fața locului a fost trimisă o echipă de intervenție, pentru a se asigura că niciun schior nu a fost luat de avalanșă. Au intervenit 12 salvatori, 4 câini, jandarmi, pompieri, instructori de schi și personal TPC.

Linia de cale ferată este închisă până la noi ordine, potrivit La Nouvelliste.

„În ceea ce privește mecanicul de tren, acesta este bine. Linia este închisă până la noi ordine, schiorii din jurul liniei de tren sunt informați și ajutați de serviciile de teleschi pentru a reveni în stațiune”, continuă TPC.

Poliția cantonală Vaud a confirmat. „Avalanșa a fost substanțială și s-a oprit pe domeniul schiabil. Din acest motiv a fost instalat un dispozitiv de cercetare, deoarece pista pe care s-a oprit avalanșa este una populară în rândul schiorilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel