USR PLUS: "Noi l-am pus pe Cîțu, noi îl dăm jos. Propunerile PNL, nici o diferență față de Udrea și Dragnea"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat că formațiunea are în vedere mai multe scenarii prin care obțină demisia lui Florin Cîțu. "Noi l-am pus pe Cîțu, noi îl dăm jos", a spus Moșteanu, precizând că USR PLUS negociază inclusiv cu AUR depunerea unei moțiuni de cenzură. 

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că vineri va avea loc o ședință a coaliției.

„Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție. În acest moment, Cabinetul funcționează fără o susținere majoritară parlamentară. Am cerut coaliției o întâlnire în cursul zilei de astăzi, nu a fost posibilă, înțelegem că mâine ne vom întâlni în ședință de coaliție, în care premierul Cîțu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate. Și-a dovedit limitele, a dovedit că a folosit abuzuv puterea cu care a fost învestit de căte această coaliție și cerem PNL să facă o nouă propunere de premier”, a declarat Moșteanu.

Acesta susține că USR PLUS vrea să continue coaliția de guvernare, cu această structură ministerială: „Referitor la zvonurile din spațiul public: nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri. Avem o structură, niște portofolii ministeriale și așa va rămâne”.

Moșteanu a anunțat că USR PLUS a discutat cu AUR pentru o eventuală moțiune de cenzură.

„Următorul pas este ședința de coaliție, apoi dacă Florin Cîțu se agață de scaunul de la Palatul Victoria, așa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos tot în Parlament. Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moțiune de cenzură. (...) Am discutat cu cei de la AUR pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text. Aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de doar de maturitatea politică a Florin Cîțu”, a mai spus deputatul USR PLUS.

"Ne opunem hoției"

 

Europarlamentarul USR PLUS, Dragoș Tudorache, a anunțat că în fața abuzurilor făcute de premierul Florin Cîțu și de liberali, singura soluție este intrarea în opoziție. Suntem pregătiți să facem pasul, a spus Tudorache.

Totuși, Tudorache susține că nu dorește să iasă de la guvernare pentru a nu-i permite premierului Florin Cîțu să facă noi abuzuri.

„Nu putem să plecăm din guvern. Dacă plecăm, Cîțu va continua bine mersi cu interimari și va pune în aplicare măsurile de mită electorală. Trebuie să facem opoziție din interiorul cabinetului până când Florin Cîțu, PNL sau Președintele își asumă ruperea totală a Coaliției și alianța cu PSD pentru a rămâne la butoane. Este o situație ieșită din comun, fără doar și poate, dar suntem dispuși să uzităm de toate mijloacele și să folosim contextul politic pentru a devoala jocul politic al actualului premier”, a explicat Dragoș Tudorache.

Tudorache susține că programul Anghel Saligny reprezintă o mită electorală și compară propunerea PNL și UDMR cu măsurile luate de Elena Udrea și Liviu Dragnea.

„Programul e în mâna UDMR prin semnătura ministrului Cseke Attila. De aici, și solidaritatea dintre cele două partide și permanenta șicanare a USR PLUS. Ambele partide sunt interesate să arunce cu bani în propria camarilă politică, mai ales cu bani necontrolați. Presupusa dezvoltare a României din acești bani este o minciună grosolană. După câțiva ani în care vor irosi acești bani, vom rămâne cu buza umflată și în situația „prinde hoțul, scoate-i ochii”. Știe cineva cum au răspuns concret Elena Udrea și Liviu Dragnea pentru ce au făcut cu banii de la Ministerul Dezvoltării? Au modernizat ei România? Nu, și-au hrănit partidele. Așa că ideea că noi ne opunem modernizării este un fals grosolan. Ne opunem hoției”, a precizat Tudorache.

Dragoș Tudorache a mai declarat că soluția este la PNL și că USR PLUS este pregătit să intre în opoziție.

„Depinde de partid dacă îi oferă sau nu sprijin în continuare acestui politician iresponsabil pe care l-a numit în fruntea partidului. În ceea ce ne privește, suntem conștienți de dezastrul politic pe care colaborarea cu PNL sub bagheta lui Florin Cîțu ni l-a produs ca partid și coaliție. Știm că opoziția este singura soluție în fața acestor abuzuri și suntem pregătiți să facem și acest pas. Așteptăm să vedem dacă PNL e dispus să distrugă totul pentru cele 10 miliarde de euro promise de Florin Cîțu”, a mai spus reprezentantul USR PLUS.

În încheiere acesta a anunțat că USR PLUS este dispus să susțină o moțiune de cenzură depusă de PSD sau AUR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel