USR se grăbește cu schimbarea lui Victor Ciorbea. Ce au discutat la Palatul Cotroceni

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Schimbarea Avocatului Poporului a devenit o prioritate pentru USR. Acest subiect a fost discutat astăzi de către liderii USR și la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. USR a găsit și persoana potrivit pentru înlocuirea lui Victor Ciorbea la conducerea Avocatului Poporului.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat marți, la Palatul Cotroceni, că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre nominalizarea lui Peter Eckstein Kovacs pentru funcția de Avocat al Poporului.

”Am discutat și cu președintele de propunerea USR ca Peter Eckstein Kovacs să fie nominalizat și să fie susținut pentru poziția de Avocat al Poporului. Coagulăm în momentul de față o susținere parlamentară destul de mare pentru dl. Kovacs”, a declarat, Dan Barna, liderul USR, după consultările de la Palatul Cotroceni.

Până în acest moment, propunerea USR pentru Avocatul Poporului este susținută și de PNL și UDMR. Pentru a trece însă fără emoții în plenul Parlamentului, USR mai are nevoie și de voturile Pro România.

”Vom avea în perioada următoare discuții și cu dl. Ponta și cred că ar fi o decizie înțeleaptă și o decizie prin care și PSD, dacă ar accepta-o, ar putea să mai dea un semn de întoarcere spre normalitate pentru România”, a mai spus Barna.

USR face demersuri pentru a grăbi înlocuirea lui Victor Ciorbea încă din sesiunea parlamentară actuală, care se încheie la sfârșitul lunii iunie.

Eckstein Kovacs Peter a fost senator UDMR până în anul 2008, iar între anii 2009 - 2011 a fost consilierul fostului președinte Traian Băsescu. Eckstein și-a dat demisia din UDMR în perioada protestelor, la care, de altfel, a și participat. Cu toate acestea, UDMR, prin vocea liderului Kelemen Hunor, a declarat că îl susșine pentru pozișia de Avocat al Poporului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel