US Open: Emma Răducanu a pierdut la New York în fața lui Alize Cornet

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Apărarea titlului de la US Open a Emei Răducanu a căzut la primul obstacol, fiind învinsă în două seturi de franțuzoaica Alize Cornet.

Răducanu, în vârstă de 19 ani, a uimit lumea câștigând turneul major ca adolescentă venită din calificări, dar revenirea ei pe terenul de la Flushing Meadows a fost mai puțin memorabilă.

 

Numărul unu britanic a fost depășită de experimentata Cornet, care s-a impus cu 6-3 6-3 la New York

 

Răducanu, cap de serie 11, va coborî în clasament după ce a pierdut punctele câștigate cu titlul de anul trecut.

"Evident, asta doare puțin, pentru că este turneul meu preferat și sunt multe emoții în ultimul an", a spus ea. "Sunt mândră că m-am pus acolo în fiecare meci, în fiecare zi, știind că mă forțez să fiu cea mai bună."

Să vezi o campioană în exercițiu eliminată devreme pare adesea un șoc, dar realitatea este că această înfrângere pentru Răducanu nu a fost neașteptată.

Adolescenta a considerat că tranziția cu normă întreagă la circuitul WTA a fost una de încercare, sezonul fiind punctat de accidentări care au contribuit la rezultate inconsistente.

Chiar și pregătirea ei pentru US Open nu a fost lipsită de obstacole. O sesiune de antrenament slabă de vineri a fost descrisă ca fiind "una dintre acele zile proaste", deși ea a minimizat importanța unei accidentări la încheietura mâinii care a necesitat tratament.

 

Cornet, în vârstă de 32 de ani, se află pe locul 40 în lume și a ratat la limită o calificare

 

Tragerea în primul tur a lui Cornet, o jucătoare vicleană și talentată, cu câteva rezultate notabile la turneele majore, a fost, de asemenea, cât se poate de dificilă.

La Wimbledon, ea a pus capăt unei serii de 37 de victorii consecutive a numărului unu mondial, Iga Swiatek, și a ajuns în sferturile de finală ale Openului Australiei la începutul a ceea ce ar putea fi ultimul ei an ca profesionistă.

Răducanu a dat dovadă de luptă și determinare pe tot parcursul primului set și la începutul celui de-al doilea, dar a pălit pe măsură ce rezistența neobosită a lui Cornet a epuizat-o.

 

Cum a fost ruinată revenirea lui Răducanu de Cornet

 

O ovație călduroasă a întâmpinat sosirea lui Răducanu pentru sesiunea de noapte de marți de pe stadionul Louis Armstrong, în ciuda faptului că meciul era departe de a fi sold-out, iar ea a fost susținută vocal din plin pe tot parcursul meciului.

Au existat semne ciudate ale calității lui Răducanu în timp ce a schimbat lovituri cu Cornet, în special în lupta din primul set, dar realitatea a fost că a făcut prea multe greșeli împotriva unei adversare pur și simplu mai în formă.

Răducanu a avut serviciul spart de șapte ori, iar un număr total de 31 de greșeli neforțate a ilustrat poziția ei actuală.

Acest lucru a fost în contrast puternic cu abordarea curată și liberă a adolescentei de anul trecut la New York, unde nu a pierdut niciun set în drumul spre ridicarea trofeului.

 

Vântul a făcut condițiile dificile pentru ambele jucătoare

 

Un vânt care biciuia terenul a făcut condițiile dificile pentru ambele jucătoare, dar Cornet s-a descurcat inițial mai bine, în timp ce Răducanu s-a luptat la serviciu și, de asemenea, pentru a găsi un ritm consistent în loviturile sale de sol.

"După cum au fost condițiile, a fost destul de dificil pentru că mingea se mișca de colo-colo pentru ca eu să pot face cu adevărat swing", a spus ea.

"Apărarea lui Alize a fost destul de bună. De exemplu, am crezut că ea doar răzbea totul înapoi. Cu vântul care sufla în jur, a fost foarte dificil. Ea a continuat să o recupereze", a explicat Răducanu conform BBC.

Pulverizând retururi greșite de ambele părți, Răducanu a fost condusă cu 4-2 în primul game și, după ce a revenit, a aruncat un alt game de serviciu slab pentru 5-3, permițându-i lui Cornet să ia primul game.

 

Răducanu a chemat fizioterapeutul la finalul setului

 

"Am avut niște bășici de-a lungul săptămânilor în Statele Unite. Dar cred că se datorează doar umidității", a spus Răducanu, care a suferit de ele și în timpul înfrângerii de la Australian Open, în ianuarie.

"Le bandajezi și treci peste ele. Este o bășică. Nu prea ai ce să faci în privința asta".

După ce a revenit pe teren cu mai multă bandă adezivă, lucrurile păreau de rău augur când a fost ruptă în primul game al setului al doilea.

Dar a dat dovadă de mai multă rezistență pentru a se desprinde din nou și, ajutată de o serie de duble greșeli ale lui Cornet, a trecut la 3-1.

Mulți dintre fanii americani au sărit în picioare, arătându-și susținerea pentru britanică, dar atmosfera s-a mai domolit rapid când Cornet și-a regăsit nivelul pentru a întoarce meciul în favoarea ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel