Urmează să-ți expire buletinul dar nu poți ajunge curând în țară? Iată ce poți face

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Românii care se află în situația de a le expira în curând cartea de identitate românească, și nu pot ajunge curând în țară pentru a o reface, au posibilitatea de a solicita, în baza documentului încă valabil, un pașaport care va sosi din România în doar câteva săptămâni. 

Românii care nu pot ajunge în țară să schimbe buletinul care urmează să expire pot solicita la Consulat un pașaport care va sosi din România în doar câteva săptămâni. Oficiile consulare nu eliberează cărți de identitate, potrivit unui mesaj al Consulatului General al României la Torino.  

"Urmează să va expire cartea de identitate româneascăși nu veți ajunge curând în țară pentru a o reface? Nici o problemă, aveți posibilitatea de a solicita, în baza documentului încă valabil, un pașaport care va sosi din România în doar câteva săptămâni.

A expirat deja cartea de identitate românească? Nu vă puneți în situația de a rămâne fără documente valabile. Trebuie să știți că oficiile consulare NU eliberează cărţi de identitate românești.

Cetățenii români care un act de identitate românesc (carte de identitate sau buletin de identitate), sau au avut, dar este expirat/pierdut/furat/distrus, pot solicita autentificarea de către consulat a unei PROCURI speciale, prin care să împuternicească o persoană cunoscută din România să depună toate documentele necesare și să ridice cartea de identitate de la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor din localitatea de domiciliu a solicitantului

Toate informațiile referitoare la acest subiect sunt disponibile pe portalul nostru https://torino.mae.ro/node/477 .", este mesajul postat de Consulatul General al României la Torino pe pagina oficială de Facebook.

Important de menționat că românii se pot programa online pe site-ul: https://www.econsulat.ro .

Citește mai departe: Plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces duce la anularea lor

 

Actele plastifiate sunt nule în Spania, precum și în orice altă țară. Avertismentul a fost transmis de Consulatul României la Sevilla. Toate documentele, certificate de naștere, de căsătorie sau de deces sunt considerate nule dacă sunt plastifiate. Acest fapt împiedică verificarea originalității actelor, potrivit noii legi din 2 mai 2022.

Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt NULE

"Vă informăm că, în urma publicării în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 412 din 29 aprilie 2022 a Legii nr. 105/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă:

Se interzice modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă. Certificatele de stare civilă plastifiate ori modificate sau completate fără drept sunt NULE.

Înregistrarea/transcrierea actului de naștere se poate solicita la misiunea diplomatică sau oficiul consular de carieră, în a cărui/cărei rază/circumscripție consulară s-a produs evenimentul.", transmite Consulatul României la Sevilla, într-un comunicat postat pe site-ul instituției.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel