URAGAN în Grecia. Avertisment MAE pentru românii aflați în pericol

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Extern e emis o avertizare prin care îi sfătuieşte pe românii aflaţi în vacanţă în Grecia să se întoarcă mai devreme acasă, iar pe cei care locuiesc aici să stea la adăpost.

Ministerul Afacerilor Extern e emis o avertizare prin care îi sfătuieşte pe românii aflaţi în vacanţă în Grecia să se întoarcă mai devreme acasă, întrucât o furtună năpraznică va lovi această țară. Totodată sunt avertizați și românii care trăiesc în zonele lovite de fenomenul extrem să stea la adăpost și să-și ia toate măsurile de prevenție necesare.

Potrivit Serviciul de Meteorologie grec, furtuna va ridica valuri de peste 10 metri, iar forţa vântului poate depăşi 120 km la oră. Vijelia poate lua aspect de uragan de categoria 1, fenomen rar întâlnit în această zonă. Autorităţile elene au interzis deja plecarea vapoarelor din trei porturi, Pireu, Rafina și Lavrio. De asemenea, mai multe linii maritime sunt închise, iar autorităţile elene au ordonat închiderea şcolilor în regiunea Atenei.

Ciclonul mediteraneean a primit numele "Zorbas" pentru că afectează Grecia, în special Peloponezul. În afara vântului extrem de puternic, sunt aşteptate ploi abundente care ar putea provoca inundaţii. Sâmbătă, ploile şi furtunile vor lovi zona continentală Evia, dar și partea insulară de est și sud, iar pentru duminică sunt vizate zonele centrale și sudice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 și cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel