Ungaria. Șoferul român care a intrat cu TIR-ul într-un microbuz, la un pas de arest: Era cu soția în cabină. Trei pasageri morți pe loc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șofer român de TIR, în vârstă de 25 de ani, care a provocat, vineri, un accident cu 3 morți, pe o autostradă din Ungaria, la un pas să fie arestat. El a intrat cu TIR-ul într-un microbuz cu 14 persane la bord. În cabină, alături de el, era soția lui. 

Accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 12.40, la Km 92 al autostrăzii M4, la periferia orașului Szolnok. Un camion înmatriculat în România și un microbuz s-au ciocnit. Trei persoane au murit la locul accidentului. Alți 13 oameni au fost răniți, între care și șoferul român și soția lui, fiind în stare gravă. Alte trei persoane au rămas încarcerate în microbuz și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi salvate.

Vezi și: Un TIR românesc și un microbuz, coliziune nimicitoare din cauza unei gropi, în Ungaria: Trei morți

Procuratura Generală a Județului Jász-Nagykun-Szolnok a informat, marți, MTI că judecătorul de instrucție al Judecătoriei Szolnok a pus suspectul sub supraveghere penală, control judiciar, contrar cererii procurorului, care ceruse arestarea lui. Ordinul nu este definitiv, parchetul a făcut apel pentru a dispune cea mai strictă măsură coercitivă, arestarea.

Parchetul a propus arestarea românului deoarece, potrivit procurorului, există riscul ca acesta să plece din țară și să se ascundă de autoritățile maghiare dacă va fi eliberat, sustrăgându-se astfel de la răspunderea penală. Măsura coercitivă va fi decisă sau nu de Tribunalul General Szolnok, care va judeca apelul procurorilor.

Ungaria. Șoferul român care a intrat cu TIR-ul într-un microbuz, la un pas de arest

 

Pe 4 iunie, după-amiază, pe autostrada M4, șoferul român a condus dinspre Budapesta în direcția Debrecen camionul în cabina căruia se mai afla și soția lui. La ieșirea de pe pasajul rutier care traversa calea ferată a schimbat banda de mers și a lovit din spate un microbuz în care călătoreau 14 oameni. Procurorul a anunțat că avea 90 de km la oră, o viteză exagerată față de condițiile de pe șosea, una plină de gropi, relatează Blikk.hu.

Imediat după impact, microbuzul s-a învârtit pe șosea, s-a izbit de balustrada de pe marginea autostrăzii și s-a oprit răsturnat pe partea dreaptă. Doi dintre pasagerii din microbuz au fost efectiv aruncați pe geam în timp ce mașina se învârtea. Camionul s-a rotit și el, a trecut prin balustradă și a căzut 20 de metri de pe drum, oprindu-se pe o parte, într-un șanț.

În urma accidentului, bărbatul care conducea microbuzul și cei doi pasageri care au căzut din vehicul au murit la fața locului. Încă șase pasageri pe microbuz au fost grav răniți, în timp ce cinci pasageri au suferit răni ușoare. Soția șoferului român a suferit și ea răni ușoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel