Ungaria. Românul care a incendiat o clădire din Makó a vrut să înduioșeze judecătorul. Bărbatul a început să plângă în timpul procesului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat va primi 13 milioane de euro despăgubire, după ce a stat 37 de ani nevinovat în închisoare
Un bărbat va primi 13 milioane de euro despăgubire, după ce a stat 37 de ani nevinovat în închisoare

Procesul românului care a incendiat o clădire din Makó, în octombrie 2021, în timp ce două persoane dormeau continuă la Curtea de Justiție din Szeged cu audierea martorilor.

Românul care este acuzat că a incendiat o clădire din Makó în octombrie 2021, în timp ce două persoane dormeau, a plâns în instanță. Bărbatul care a fost adus, marți, în fața Curții de Justiție din Szeged a continuat să susțină că nu a dat foc imobilului.

Cu toate acestea, proprietarul casei, care a fost chemat ca martor de către instanță, a spus contrariul. El a povestit că, în acea seară, când a aflat că i-a luat foc casa, a început să-l caute pe acuzat, pe care l-a găsit când vroia să incendieze altă clădire cu o brichetă.

Martorul a mai spus că atât învinuitul, cât și soția sa s-au îmbătat în timpul zilei, așa că le-a cerut să părăsească apartamentul, scrie presa maghiară.

Întrucât declarațiile acuzatului și ale martorului au fost diferite, judecătorul Tibor Gaudi i-a confruntat, ceea ce înseamnă că au fost nevoiți să-și repete pretențiile unul față de celălalt, dar nici unul nu și-au schimbat opiniile.

Românul, în prezent în vârstă de 52 de ani, este acuzat de tentativa de omor a mai multor persoane cu cruzime deosebită, precum și de infracțiunea de vandalism.

Piromanii români au terorizat Ungaria: Un tânăr a incendiat o casă în Makó. Prejudiciu de câteva milioane de forinți

Bărbatul lucra ca muncitor sezonier în Makó. Împreună cu mai mulți cunoscuți, au închiriat o cameră în anexa unei case din localitate. Potrivit rechizitoriului, românul era gelos pe partenera sa, așa că pe data de 27 octombrie 2021 a început să bea și nici nu s-a dus la muncă.

Potrivit Parchetului, învinuitul a intrat în proprietate sărind gardul după miezul nopții, în jurul orei unu, și a dat foc canapelei camerei închiriate din anexă, apoi a aruncat un scaun de fier în ușa de sticlă a casei.

Focul s-a extins rapid la întreaga structură a acoperișului anexei. Două persoane care dormeau au reușit să scape în timp util și au reușit să scoată și o butelie de gaz. Procesul va continua luna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel