Ungaria. Român acuzat de o fraudă de peste 30.000 de euro: Bani din mail-uri, în câteva zile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român este cercetat de magistrații din Szeged, Ungaria, pentru o presupusă fraudă de peste 12.000.000 de forinți, echivalentul a peste 33.000 de  euro.

Procuratura generală a județului Csongrád-Csanád a inculpat un bărbat român care, în toamna anului 2015, a participat la spălarea a aproape 12 milioane de forinți de bani, proveniți dintr-o infracțiune, a declarat procurorul.

Potrivit rechizitoriului, în noiembrie 2015, acuzatul a deschis un cont în forinți și altul în valută străină în sucursala din Szeged a trei instituții financiar-bancare ungare diferite, în numele unor persoane care au rămas neidentificate, la câteva zile diferență după ce a făcut aceeași operațiune în numele său. În aceste conturile s-ar fi virat doar bani proveniți din infracțiuni.

Care era „rețeta“

 

Danii din conturile deschise de acuzat au venit din activități de fraudă comise în numele unor diferite magazine online. Concret, persoane care rămân anonime au oferit victimelor, care accesau site-uri web care oferă în mod obișnuit articole tehnice, servicii de livrare a produselor, pentru care ar fi garantat returnarea în termen de 10 zile, dacă produsul nu este conform.  

Victimele din întreaga lume, în urma unor e-mailuri înșelătoare, au transferat sumele reprezentând prețul de achiziție al articolelor - care părea un chilipir față de altele similare -  la numărul de cont indicat pe site-ul web, care, însă, se potrivea cu numărul de cont deschis de acuzat. Cumpărătorii nu au primit produsele și nici nu le-a fost returnat prețul de achiziție.

Ulterior, inculpatul a scos în numerar toți banii din contul bancar, obținând astfel banii din infracțiuni. Procuratura generală îl acuză de spălare de bani, vinovăția sa urmând a fi decisă de Tribunalul Szeged, informează szegedma.hu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel