Ungaria promite că va menţine deschis coridorul umanitar pentru români "cât timp România promite să le permită intrarea"

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Ungaria va lăsa deschis coridorul umanitar către România pentru cetăţenii români şi bulgari care vor să se întoarcă acasă din Europa occidentală atâta vreme cât România se angajează să le permită intrarea în ţară, a declarat joi şeful biroului premierului ungar, citat de MTI.

Lucrătorii români şi bulgari care aşteaptă să intre în Ungaria la punctul de frontieră de la Hegyeshalom (cu Austria) pot trece graniţa între orele locale 21:00 şi 05:00 astfel încât să traverseze Ungaria în convoi, a explicat Gergely Gulyas într-o conferinţă de presă.

Gulyas a adăugat că guvernul ungar nu a exclus posibilitatea ca acest coridor umanitar să fie deschis şi în timpul zilei, dacă va fi necesar.

Oficialul ungar a mai spus în aceeaşi conferinţă de presă că este crucial ca parlamentul să extindă starea de urgenţă declarată săptămâna trecută în legătură cu măsurile de protecţie împotriva noului virus.

În Ungaria, starea de urgenţă poate fi menţinută doar pentru o perioadă de 15 zile, după care pentru prelungirea ei este necesară aprobarea parlamentului, a menţionat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel