Ungaria. Patru tineri au murit pe loc, după ce mașina lor a fost spulberată de un tren. O singură supraviețuitoare, în stare gravă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Patru tineri au murit pe loc, după ce mașina lor a fost spulberată de un tren. O singură supraviețuitoare, în stare gravă
Ungaria. Patru tineri au murit pe loc, după ce mașina lor a fost spulberată de un tren. O singură supraviețuitoare, în stare gravă

Patru persoane au murit, iar o persoană a fost rănită, sâmbătă dimineața la Tapolca, unde un tren a spulberat o mașină, a transmis  Poliția Județeană Veszprém pe pagina sa, police.hu.

Potrivit informațiilor transmise de polițiști, accidentul a avut loc la o trecere de cale ferată de pe drumul 7345 din districtul administrativ Tapolca. Medicii de la Serviciul Național de Salvare au transmis că trei bărbați și o femeie și-au pierdut viața în accident. O tânără de 17 ani a fost transportată la spital, cu un elicopter de salvare, cu răni care îi pun viața în pericol.

Zoltán Dobó, primarul orașului Tapolca, a anunțat, pe pagina oficială a comunității orașului, că victimele sunt tineri din Sümeg și Csabrendek. Primăria a oferit ajutorul familiilor celor patru victime.

 

Ziua de 2 ianuarie a fost declarată zi de doliu în Tapolca

 

Oficialul primăriei a anunțat că, din cauza tragediei, ziua de 2 ianuarie a fost declarată zi de doliu. În plus, va solicita montarea unei bariere la trecerea de cale ferată, deoarece acolo s-au produs deja mai multe accidente.

Accidentul a fost anunțat și pe site-ul companiei de căi ferate. Potrivit informațiilor inițiale, un tren de mare viteză, cu destinația Tapolca - Budapesta a intrat în coliziune cu un autoturism în apropiere de localitatea Kisapáti, sâmbătă, la ora 9:34. Potrivit companiei de căi ferate, bariera luminoasă de la trecere funcționa și arăta semnal de interdicție. Niciun pasager din tren nu a fost rănit.

Din cauza accidentului, traficul feroviar a fost suspendat mai multe ore, iar un autobuz a circulat între Tapolca și Badacsonytomaj în locul trenurilor.  Potrivit informațiilor Direcției Generale Naționale pentru Gestionarea Dezastrelor, la accident au ajuns și pompieri profesioniști din Badacsonytomaj și voluntari din Tapolca, care, pe lângă salvarea tehnică, au mai ajutat la transportul călătorilor din tren.

Un alt accident grav, în care a fost implicată o familie de români, s-a produs pe 30 decembrie, în Bulgaria.

 

Familie de români, implicată într-un teribil accident în Bulgaria. Tată și fiu, striviți de un TIR. Mama e în stare critică

 

O familie de români a fost implicată într-un accident rutier îngrozitor, care s-a produs, pe 30 decembrie, în Bulgaria. Tatăl și fiul au murit pe loc, iar mama este în stare critică la spital.

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.00, pe E85, între Ruse și Beala, în dreptul satului Volovo. Șoseaua era acoperită cu zăpadă, iar mașina în care călătorea o familie de români a derapat într-o curbă, a intrat pe contrasens și a fost lovită în plin un camion încărcat cu 20 de tone de bere, relatează cotidianul Blitz, citat de Libertatea.

După impact, mașina românilor s-a răsturnat și a ieșit de pe șosea. Tatăl, care era la volan, a fost aruncat din autoturism, în vreme ce fiul, care avea 12 de ani, a murit strivit de mașină,  scrie iskra.bg. Mama băiatului se află internată la spitalul din Ruse, în stare gravă. Șoferul camionului nu a fost rănit.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel