Ungaria. Patru români operau într-o parcare de pe autostrada M1. Metodă inedită de jaf, folosită de hoți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Patru români operau într-o parcare de pe autostrada M1. Metodă inedită de jaf, folosită de hoți.
Ungaria. Patru români operau într-o parcare de pe autostrada M1. Metodă inedită de jaf, folosită de hoți.

Agenții de la Sediul Poliției Mosonmagyarovar au declanșat o anchetă, la începutul lunii noiembrie 2021, împotriva unor autori necunoscuți care au jefuit mai multor șoferi de tranzit români, care se opreau peste noapte în parcarea de pe tronsonul 162 al autostrăzii M1.

Făptașii acționau în parcarea autostrăzii M1 din zona Mosonmagyarovar. Hoții luat banii călătorilor creduli, folosind o metodă originală. Autorii jafurilor, care vorbeau și limba română, se duceau la victime pentru a iniția o conversație despre locul de muncă, oportunități de câștig și alte nimicuri.

La un moment, hoții, aparent prietenoși, le spuneau victimelor despre un joc promițător, cu premii mari. Victimele ascultau cu interes informațiile, apoi intrau în joc. În momentul în care victimele scoteau din portofel suma de bani care urma să fie investită, presupușii autori le luat luat banii și apoi fugeau, scrie infostart.hu

Pe parcursul anchetei, care a durat câteva luni, polițiștii au colectat și analizat o serie de date, stabilind identitățile autorilor.

În timpul unei verificări a zonelor de pe autostrăzii, anchetatorii au depistat, pe 5 aprilie 2022, un vehicul suspect, iar în urma inspectării acestuia, patru bărbați de naționalitate română: unul de 50, unul de 47, unul de 39 și unul de 41 au fost arestați. Toți au fost audiați la secția de poliție pentru suspiciuni de furt. Suspecții au recunoscut săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, Parchetul raional Makó a cerut arestarea unui român care fusese implicat în contrabandă în migranți. Acesta a fi ajutat trei egipteni să treacă, ilegal, frontieră. 

Un român, care a introdus clandestin migranți egipteni în Ungaria, ar putea ajunge la închisoare 

Parchetul Județean Csongrád-Csanád a precizat, în declarația sa, că cetățenii egipteni, care s-au aflat de mult timp în România, au convenit cu traficanții de persoane ca să-i ajute să să ajungă în Budapesta.

Conform acordului, suspectul român i-a ridicat pe egipteni, pe 3 aprilie 2022, iar apoi, cu puțin timp înainte de ora 21.00, i-a transportat la granița româno-maghiară și i-a lăsat în zona frontierei verde, pe care migranții urmau să o treacă pe jos.

Operatorul camerei termice al Biroului Poliției de Frontieră Nagylaki a depistat trecerea ilegală a frontierei și faptul că 3 persoane, care alergau spre un autoturism. La scurt timp, polițiștii au oprit  automobilul și reținut pe suspectul român, scrie delmagyar.hu.

Pasagerii românului nu îndeplineau condițiile necesare pentru a intra și a rămâne în Ungaria. În procesul pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane cu asistarea mai multor persoane, Parchetul a emis o cerere prin care s-a dispus arestarea suspectului român pentru o lună, ținând cont de riscul de evadare, sustragere și imposibilitatea de urmărire.

Judecătorul de instrucție al Judecătoriei Szeged va decide, azi,  cu privire la demersul procurorului în privința propunerii de  arestare a românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel