Ungaria. Microbuz, condus de un român, oprit pe autostradă. Șoferul a fost dus la audieri de polițiștii maghiari

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Microbuz condus de un român, oprit pe autostradă. Șoferul, dus imediat la audieri de polițiștii maghiari
Ungaria. Microbuz condus de un român, oprit pe autostradă. Șoferul, dus imediat la audieri de polițiștii maghiari

Polițiștii din județul Tolna, din Ungaria, au verificat, pe data de 23 martie,  pe autostrada M, un microbuz, cu numere de înmatriculare românești.

În data de 23 martie 2022, la ora 6, oamenii legii au inspectat un microbuz românesc, pe autostrada M9, în zona Bogyiszló. Mașina era condusă de un tânăr român, de 25 de ani, transmite Poliția Ungară.

Șoferul transporta 17 migranți ilegali, care nu au putut oferi o dovadă credibilă a identității lor și a legalității șederii lor în Ungaria. Toți pasagerii s-au declarat cetățeni afgani. 

Migranții ilegali  au fot escortați înapoi la frontiera de securitate temporară, în conformitate cu legislația maghiară în vigoare. Secția Penală a Sediului Județean de Poliție Tolna a deschis un doar penal pe numele românului, penal pentru suspiciunea întemeiată de trafic de persoane. În Ungaria, traficul de ființe umane se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani într-un caz standard și de la cinci la cincisprezece ani într-un caz calificat.

Recent, autoritățile maghiare au acuzat un român, de infracțiunea de trafic de persoane, după ce acesta a fost prins în timp ce încerca să transporte 24 de imigranți afgani în Austria, în condiții inumane, pe 16 decembrie 2021.

 

Ungaria. Român, prins cu droguri și migranți, condamnat. Procuror: Inculpatul a consumat „viteză” și „extaz”

 

Românul a fost arestat în vecinătatea orașului Kiskunfélegyháza. Polițiștii au mai găsit, asupra șoferului, și găsit și amfetamine.

Potrivit procurorului, contrabandistul român a condus o dubă românească în apropierea graniței sârbo-ungare în noaptea de 16 decembrie 2021. El a transportat, ilegal, 24 de migranți afgani, în duba vehiculului.

Destinația finală a călătoriei era Austria. Cu toate acestea, duba furgonetei era complet închisă, fără geamuri sau scaune. Ventilația era foarte slabă, prin urmare călătoria le-a provocat o suferință fizică și psihică gravă migranților, scrie baon.hu.

După o călătorie de aproximativ o oră, în zorii zilei de 16 decembrie, poliția a oprit și reținut traficanți de persoane și migranți în apropiere de Kiskunfélegyháza. Uniformele au ridicat și pulbere ambalată în celofan din hainele inculpatului, despre care expertul a constatat că conține amfetamine.

 

Ungaria. Român, prins cu droguri și migranți, condamnat. Procuror: Inculpatul a consumat „viteză” și „extaz”

 

Ancheta a mai constatat că șoferul român consumase anterior atât "viteză", cât și „extaz”. Ofițerii de poliție l-au reținut pe contrabandistul român și l-au arestat. Luni, Parchetul raional Kiskunfélegyháza l-a adus pe românul acuzat de trafic de persoane și  deținere de droguri în fața judecătorilor.

Judecătoria Kiskunfélegyháza l-a găsit vinovat pe român și l-a condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare și  la 7 la 4 luni la deportare. Instanța a confiscat și drogurile găsite asupra inculpatului. Verdictul nu este definitiv. Procurorul a făcut apel cerând o pedeapsă mai mare de închisoare și deportare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel