Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani.
Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani.

Doi români au fost acuzați de deschiderea a 28 de conturi bancare în Kecskemet și în localități situate în jurul lacului Balaton. Cei doi se dădeau drept cetățeni danezi și italieni.

Potrivit rechizitoriului, în perioada februarie – aprilie 2021, cei doi români au deschis în total 28 de conturi în valută și forinți în mai multe sucursale din Kecskemét și în localități, situate în jurul lacului Balaton, prezentând acte de identitate false italiene sau daneze.

Unul dintre cei doi români a furnizat actele de identitate false pentru deschiderea conturilor pentru sine și partenerul său, care stabilea locul și ora deschiderii conturilor, iar, în unele cazuri, acționa ca interpret, a informat Bianka Réczicza, secretarul de presă al procuraturii județene Kecskemét.

Conturile bancare primeau fonduri obținute, în mod fraudulos, de la victime străine, de obicei, germane și spaniole, care erau apoi retrase de la ATM-uri din România și Olanda sau transferate în alte conturi străine, relatează baon.hu.

Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani

 

Alertele interbancare au indicat că, în mai multe cazuri, fondurile nu au fost creditate, deoarece băncile au redirecționat fondurile către conturile victimelor. În ciuda acestui fapt, cei doi bărbați români au obținut cel puțin a 18 milioane de forinți, în aproximativ două luni.

Procuratura districtului Kecskemét îi acuză pe cei doi bărbați români, care au fost reținuți, de spălare de bani și falsificare de documente publice. Din acest motiv, procurorii au propus condamnarea celor doi români la închisoare, precum și confiscarea bunurilor deținute de aceștia și expulzarea celor din Ungaria. Cazul va fi judecat de Tribunalul districtual din Kecskemét. 

În luna ianuarie, un alt român a încercat să deschidă mai multe conturi bancare, folosind un act fals de identitate, emis în Spania.

 

Ungaria. Un român a încercat să deschidă mai multe conturi bancare, folosind un act fals de identitate, emis în Spania 

Poliția din Budapesta a terminat ancheta împotriva unui bărbat, care a încercat să deschidă conturi bancare la mai multe bănci din Ungaria, folosind acte false de identitate, emise de autorități spaniole.

Pe 11 februarie 2021, un bărbat, care vorbea limba engleză, a intrat într-o sucursală a băncii din Újpest pentru a-și deschide un cont, apoi i-a predat funcționarului o carte de identitate spaniolă, care părea a fi falsă. 

Banca a sesizat autoritățile, iar la fața locului s-a deplasat o patrulă de poliție, care l-a reținut și interogat pe cetățeanul străin. Astfel, polițiștii au stabilit că acesta nu vorbea limba spaniolă și că era de naționalitate română, scrie liner.hu.

Din ancheta poliției mai reiese că bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a încercat să deschidă  conturi bancare cu un act de identitate fals la patru instituții financiare maghiare. Din fericire, nu a reușit să deschidă niciun cont, spun surse din poliție. În schimb a reușit să cumpere un card SIM de la o companie de telefonie, în baza documentul fals.

Românul este suspectat de falsificare de documente publice. Acesta a depus mărturie, iar apoi a fost reținut de poliția din Újpest. Anchetatorii au înaintat dosarul la parchetul competent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel