Un tânăr român a 'STORS' 100 000 de euro de la o pensionară italiancă. Femeia a ajuns să ceară bani fiicelor sale

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Italia se specializase în înșelarea bătrânelor italience. Ultima victimă a fost și cea mai mare lovitură pe care a dat-o: 100 000 de euro în câteva luni. 

Românul care locuia în Torino își alegea cu grijă victimele: persoanele erau întotdeauna aceleași: vârstnici, fragili din punct de vedere emoțional dar și bogați.

Una dintre ultimele victime pe care le-a înșelat a fost o bătrână în vârstă de 79 de ani. Femeia a fost manipulată psihic și emoțional de individ, mințind-o repetat că a avut o serie decese în familie, care păreau că nu se termină. Femeia fusese „agățată” de bărbat, care locuia la fel ca ea, în cartierul Mirafiori.

Înainte de a se împrieteni cu ea, a primit-o acasă, i-a povestit despre familia sa; la un moment dat chiar o  prezentase logodnicei sale. Între timp, au început să apară dificultățile financiare inventate: din cauza deceselor repetate și a cheltuielilor, a mințit-o pe bătrână că nu mai are bani de chirie, iar femeia l-a ajutat imediat. De asemenea, a găsit diverse scuze pentru a împrumuta tot mai mulți bani de la bătrână, cu metode care erau mai întâi amabile, apoi din ce în ce mai insistente, chiar agresive. 

Victima, având încredere totală în bărbat, fiind foarte emoționată și mișcată de tristele sale evenimente familiale (toate inventate riguros), l-a ajutat cu sume tot mai mari. Când, însă, au început îndoielile doamnei, cetățeanul român a început cu insulte și jigniri, amenințând-o că o lovește dacă nu-i mai dă bani. De la cuvinte a trecut apoi la fapte: au început bătăile și, în cele din urmă, a fost amenințată că dacă nu-i mai dă bani le va face rău nepoților săi.

În aceste condiții, femeia a continuat să plătească românilor sume din ce în ce mai mari, până când contul bancar s-a golit. Toate economiile ei, aproape 100.000 de euro, s-au evaporat. Femeia a fost nevoită să ceară bani de la fiicele sale pentru a-și putea cumpăra mâncare. Acestea, suspicioase, au verificat contul mamei lor, descoperind totul. A fost momentul în care a fost sesizată poliția, a început un proces la finele căruia bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și două luni. Românul și-a pierdut însă urma.

Când a aflat de închisoare, bărbatul a dispărut, dar o făcut o mare greșeală

 

Asta până ieri, când patrula secției de poliție Mirafiori, care îl căuta de zile întregi, monitorizând profilul social al bărbatului și având o fotografie recentă a acestuia, a patrulat  prin zona pe care obișnuia să o frecventeze în trecut. Polițiștii au primit informații de la vecini că bărbatul este în oraș pentru a se întâlni cu rudele în vederea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou. 

Polițiștii l-au găsit după mai multe încercări și zile de filaj într-un apartament de la etajul șapte al Corso Orbassano.

Bărbatul a fost încătușat și dus la penitenciar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel