Un spaniol riscă 36 de ani de închisoare, după ce a violat o româncă. Victima: "A treia oară mi-a pus pistolul la tâmplă"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

O româncă din Burriana, susține că este victimă a unei agresiuni sexuale și că i-a fost pusă viața în pericol "A treia oară mi-a pus pistolul la tâmplă". Însă, acuzatul neagă faptele și susține că era "drogat" atunci când a depus mărturie în cadrul anchetei preliminare.

Un bărbat din Burriana, în vârstă de 45 de ani, riscă 36 de ani de închisoare pentru trei infracțiuni de agresiune sexuală: una sub forma violului, o alta de constrângere și o a treia de vătămare corporală, potrivit solicitării Parchetului General.

Procesul a avut loc ieri la Tribunalul Provincial din Castellón, unde inculpatul și presupusa victimă au depus mărturie despre evenimentele care au avut loc în 2021 în Burriana, Spania.

 

Presupusul agresor susține că avea o relație cu românca

 

Primul care a luat cuvântul a fost inculpatul, aflat în arest preventiv pentru aceste evenimente, care a negat declarațiile făcute în timpul cercetării cazului, susținând că atunci când a depus mărturie era „drogat și nu era în deplinătatea minților". În sala de judecată, el a susținut că a avut o relație cu românca, în timp ce în timpul anchetei a negat acest lucru, spunând că era "homosexual și suferea de impotență".

În timpul mărturiei sale, el a asigurat că nu a forțat-o niciodată pe presupusa victimă, că nu i-a luat bunurile și că nu i-a interzis să părăsească locuința, unde avea o cameră închiriată deoarece soțul ei era în închisoare. În acel moment, românca avea grijă de fiica ei de doi ani. "Eram un adevărat scandalagiu, sunt rușinat, eram mereu beat", a spus inculpatul, care în declarația sa a adresat diverse injurii femeii.

 

Românca susține că a fost violată în repetate rânduri


După bărbat, a venit rândul denunțătorului, care a depus mărturie. Femeia, de naționalitate română, și-a menținut același discurs ca și în timpul cercetării cazului: "Am coborât în bucătărie și mi-a spus să iau ceva de sus, m-a apucat, mi-a dat pantalonii jos și m-a violat. Am refuzat și am încercat să-l lovesc", a spus ea.

Aceasta a mai adăugat și că bărbatul ar fi agresat-o sexual de trei ori: "A treia oară când a abuzat de mine, mi-a pus un pistol la tâmplă și a amenințat că mă va ucide pe mine, pe fiica mea și pe soțul meu", a declarat femeia.

După cum au declarat gardienii civili care au efectuat percheziția casei, în locuință au fost găsite patru pistoale cu aer comprimat. 

 

Raportul medico-legal arată că faptele relatate de presupusa victimă sunt "credibile"

 

În cele aproape trei săptămâni în care au locuit împreună, femeia a confirmat că acesta i-a luat telefonul și portofelul și a amenințat-o că îi va face rău fiicei sale. În plus, potrivit mărturiei sale, nu putea ieși pe stradă decât însoțită de el. Raportul medico-legal consideră că faptele relatate de presupusa victimă sunt "credibile".

În declarația sa, procurorul, care include evenimentele relatate de denunțătoare, mai exact cele trei violuri suferite, consideră că aceasta a acceptat să întrețină relații sexuale cu inculpatul "îngrozită de situație și de amenințările făcute de acesta". 

"Ca urmare a acestor evenimente, inculpatul i-a cauzat femeii leziuni constând într-o tulburare de adaptare în fața unui stresor traumatic care i-a provocat o stare emoțională cu simptome psihofiziologice de anxietate, hipervigilență, tulburări de somn și teamă de a ieși pe stradă, provocându-i interferențe în rutina vieții cotidiene.”

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul îi mai cere inculpatului să plătească o despăgubire de aproximativ 17.000 de euro reclamantului pentru prejudiciile și daunele cauzate, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel