Un senator ALDE iese la ATAC: "Iohannis NU a citit bugetul"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a afirmat miercuri că mesajul preşedintelui Klaus Iohannis în legătură cu bugetul pe 2019 reprezintă o declaraţie ''eminamente politică'', ce arată faptul că şeful statului nu a citit proiectul aprobat de Parlament. 

"Declaraţia de astăzi a preşedintelui României, prin intermediul purtătorului de cuvânt, probează faptul că preşedintele României chiar nu a citit bugetul de stat. Este o declaraţie eminamente politică, este o declaraţie, cred, fără precedent în istoria declaraţiilor preşedinţilor României în legătură cu bugetul de stat, o declaraţie care, iată, laudă un partid politic în legătură cu un amendament, şi aici trebuie să fac precizarea - acel amendament de care vorbeşte preşedintele României prevedea o sursă ilegală de finanţare. Mai mult decât atât, partidul despre care vorbeşte domnul Iohannis - PNL - că ar fi repurtat un succes cu privire la adoptarea acelui amendament nu a votat bugetul de stat care să prevadă ca acel amendament să fie aplicat", a spus Zamfir, la Parlament.

El a menţionat că bugetul de anul acesta are veniturile cele mai mari din istoria României.

"Apropo de cât de realistă este estimarea bugetului de stat, vreau să vă precizez faptul că partidul domniei sale, PNL, a făcut amendamente la legea bugetului de stat care depăşesc cu 65% PIB-ul României. (...) Bugetul de anul acesta este bugetul cu veniturile cele mai mari, practic, din istoria României, este bugetul în care s-au alocat cei mai mulţi bani pentru investiţii. Sigur că sunt anumite sectoare unde nu s-au alocat bani, asta nu înseamnă că per ansamblu, la capitolul investiţii, putem discuta despre austeritate, e aberant", a conchis el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel