Un român și alți doi bărbați, săltați de "mascații" din Germania: Bombe, explozibili și droguri găsite în locuințele lor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În cadrul unei anchete desfășurate de procuratura din Essen sub suspiciunea de încălcare a Legii privind explozibilii, trei bărbați, între care și un român, au fost duși în arest, după ce în casele lor omenii legii au găsit bombe, arme și droguri.

În cadrul unei anchete desfășurate de procuratura din Essen sub suspiciunea de încălcare a Legii privind explozibilii, luni (17.10.2022) au fost executate mai multe mandate de percheziție în Herne, Castrop-Rauxel și Essen, sub coordonarea ofițerilor sediului poliției din Düsseldorf.

Un român și alți doi bărbați, săltați de „mascații“ din Germania: Bombe, explozibili și droguri găsite în locuințele lor

 

Măsurile de luni au fost declanșate de faptul că poliția din Düsseldorf a confiscat deja explozibili anterior, în timpul unor anchete penale.

Investigațiile extinse efectuate de comisia înființată la sediul poliției din Düsseldorf au dus la arestarea unui român de 46 de ani, a unui italian de 50 de ani și a unui bărbat de 30 de ani de naționalitate bosniacă și herțegovineană. Cei trei suspecți se află în arest preventiv.

Perchezițiile au scos la iveală, printre altele, explozibili, trei arme de foc "reale" (una cu amortizor), aproximativ 300 de cartușe, aproximativ 21 de kilograme de marijuana, aproximativ un kilogram de cocaină și 1.250 de pachete de țigări aparent neimpozitate.

Procedurile preliminare au fost inițiate sub suspiciunea de încălcare a Legii privind explozibilii, a Legii privind armele, a Legii privind stupefiantele și a unei infracțiuni fiscale.

 

Citește mai departe

 

Polițiștii germani, uluiți de starea tehnică a unui camion românesc: "Rar am văzut asemenea găleată de rugină"

 

Un șofer român de camion i-a șocat pe polițiștii din Germania prin starea deplorabilă în care se afla camionul său: vehiculul era aproape complet ruginit.  

Totul a început vineri după-amiază, după ce un camion înmatriculat în România a rămas blocat sub un pod feroviar în Mittelherwigsdorf. Șoferului vehiculului nu i-a păsat prea mult de cele întâmplate, astfel că a dat înapoi și a părăsit locul accidentului.

Martorii au raportat incidentul la poliție și o patrulă l-a găsit pe fugar la intrarea în Zittau, potrivit unui comunicat al autorităților. 

Deoarece camionul DAF se afla într-o stare dezastruoasă, și nu numai din cauza accidentului, anchetatorii din Zittau au chemat experții de la Poliția Rutieră. Inspectorilor nu le-a venit să creadă în ce stare deplorabilă era camionul, sursa citată menționând că rar "au mai întâlnit o asemenea găleată de rugină”.

În urma verificărilor, inspectorii au constatat mai multe fisuri la șasiu și uzură la aproape fiecare piesă. Practic, totul era ruginit. Un expert a certificat apoi starea tehnică dezastruoasă a camionului, după care acesta a fost scos din circulație.

Șoferul român în vârstă de 44 de ani și angajatorul său vor fi amendați.

Totodată, prejudiciul pentru avarierea podului este estimat la aproximativ 10.000 de euro.

Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel