Un român din Londra acuză că a găsit secția de votare închisă. MAE, reacție. Update

Un romăn din Londra  acuză că a mers la cea mai apropiată secție de votare, dar spune că a găsit-o închisă. Ministerul Afacerilor Externe precizează că acesta cel mai probabil nu a consultat corect lista secțiilor de votare, existând posibilitatea să se fi lăsat ghidat de informații mai vechi. 

UPDATE. 07.20

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord precizează că toate cele 50 de secții de votare organizate în Regatul Unit au fost deschise în această dimineață la ora 7.00, fără să fie înregistrată nicio întârziere în începerea procesului de votare. Secțiile de votare au funcționat fără întrerupere pe parcursul celor 14 ore de votare si procesul s-a încheiat la ora 21.00, in afara secțiilor de votare neînregistrându-se persoane care nu si-au putut exercita dreptul la vot.

Informațiile vehiculate de anumiți cetățeni romani care au pretins că au încercat să își exprime votul la o locație din zona Dagenham pe care au găsit-o închisă sunt incorecte. La locația menționată nu funcționează nicio secție de votare din lista celor 50 de secții aprobate prin Hotărârea Autorității Electorale Permanente Nr. 30 din 30 noiembrie 2020.Reluăm informațiile cu privire la Lista secțiilor de votare care poate fi consultată pe pagina de web a Ambasadei României la Londra“, anunță ambasada.

-Știrea inițială

„14.000 de voturi sunt pierdute pe drum și autoritățile de la București dau din colț în colț, dau vina unii pe alții, și mi se spune că „Dacă s-au pierdut voturile dumneavoastră pe drum, veniți aici la secție și votați”.

„Și am venit la una din secțiile din Londra, dar aceasta este închisă”, a mai spus Bogdan, românul din Londra care și-a dorit să voteze.

Cetățean român în Londra: Știți cumva unde este?
Bogdan: Pentru votare?
Cetățean român în Londra: Da.
Bogdan: Uite acum fac un filmuleț, Bogdan mă numesc, și am venit aici la secție. Ar trebui să fie două secții.

„Sunt aici împreună cu alți români din Londra și încercăm să găsim o secție. Fac un scurt video ca să le arătăm că își bat joc de noi. Cu o oră în urmă am aflat că 14.000 de voturi ale românilor din diaspora au dispărut. Nu sunt înregistrate”, a spus Bogdan, un român din Londra care a vrut să voteze la o secție din Dagnham, dar spune că secția de votare era închisă, citează Aleph News.

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat însă harta interactivă a secțiilor de vot din străinătate, iar la Londra apar modificări cu privire la locațiile seciilor de votare față de harta publicată inițial. Vedeți AICI harta interactivă a secțiilor de votare din diaspora.

 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy