Un român din Irlanda, fraude bancare de peste 120.000 de euro: Avea un bancomat pe care făcea practică, acasă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un fraudator român a fost închis, ieri, pentru furtul a peste 120.000 de euro printr-o schemă de skimming cu carduri bancare. Românul de 31 de ani avea acasă un adevărat arsenal, inclusiv un bancomat de exercițiu, unde se specializa pe tipul acesta de fraude.

Daniel Munteanu, în vârstă de 31 de ani, avea acasă un bancomat de „practică”, pe care polițiști l-au găsit la percheziții, pe lângă  alte dispozitive de skimming, zeci de carduri și camere pe care le-a folosit pentru a copia numerele pin.

Escrocul a comis infracțiuni în zece județe - Meath, Louth, Monaghan, Cavan, Westmeath, Offaly, Kildare, Dublin, Wicklow și Galway - și a făcut până la 300 de retrageri care au afectat peste 50 de conturi între 9 septembrie 2018 și 4 martie 2019.

La începutul săptămânii, Munteanu a apărut în fața Trim Circuit Court prin videoconferință, după ce a pledat vinovat pentru zece capete de acuzare de furt în valoare totală de peste 120.000 EUR. El a recunoscut, de asemenea, că deține o mașinărie care producea carduri, permise de conducere false și acte de identitate cu nume false, un pașaport nejustificat și peste 50 de carduri clone, găsite la casa sa din Slane. De asemenea, a avut carduri cadou suprascrise cu detalii de card bancar. Judecătoarea Martina Baxter a marcat proprietatea drept „o fabrică pentru degresare și clonare de cărți”.

Un român din Irlanda, fraude bancare de peste 120.000 de euro

 

Banca Irlandei a fost singura instituție financiară afectată, iar ancheta a început după ce Unitatea de Criminalitate Financiară a companiei a alertat Biroul Național al Crimei Economice din Garda în octombrie 2018.

Ca parte a operațiunii Jaywalk, Munteanu a fost identificat de CCTV la bancomate, stații de taxare și informații colectate de la punctele de control.

Avea un bancomat pe care făcea practică, acasă

 

Munteanu a câștigat în jur de 10.000 - 12.000 euro din actele de skimming, în timp ce banii au fost transferați înapoi în România. Curtea a aflat cum Munteanu, tatăl a doi copii, a sosit din România în 2014 de atunci a efectuat numeroase călătorii înapoi în țară. Cu două condamnări anterioare în Marea Britanie pentru posesia dispozitivelor de skimming, românul a spus că a fost „motivat financiar, pur și simplu”.

Judecătorul Baxter l-a condamnat pe Munteanu la termene concurente de șapte ani, datate în martie 2019, când a intrat pentru prima dată în arest, și a suspendat ultimele șase luni, potrivit The Irish Sun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel