Un român câştigă la CEDO. Despăgubiri uriașe în euro

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marţi, că România a încălcat drepturile omului în cazul unui bărbat căruia i s-a refuzat în instanţă dreptul de a-şi vizita fiul în timpul procesului de divorţ, potrivit agenţiei dpa. 

Românul în cauză s-a născut în 1972 şi trăieşte la Ploieşti, conform deciziei publicate pe site-ul CEDO. În septembrie 2012, soţia lui a intentat divorţ şi a cerut custodia fiului lor, născut în 2006. Ea şi copilul s-au mutat după o lună din locuinţa familială. În noiembrie 2012, a cerut în instanţă custodia copilului sau dreptul de a-şi vizita fiul în timpul procesului de divorţ. Instanţa i-a refuzat custodia şi a decis că legea nu permite stabilirea dreptului de a-şi vizita copilul în timpul procesului de divorţ.

Decizia definitivă a intervenit în mai 2013. Divorţul s-a încheiat în noiembrie 2016. Instanţa a hotărât că băiatul trebuie să locuiască cu mama lui şi i-a oferit lui Ungureanu un calendar privind dreptul de a-şi vizita fiul. În februarie 2018, băiatul s-a mutat permanent la tatăl său la cererea sa, cu acordul ambilor părinţi, după ce mama sa a decis să se mute în alt oraş.

CEDO a hotărât că a fost încălcat dreptul la viaţă familială al bărbatului şi a decis în cazul lui despăgubiri de 8.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel