Un român care ar fi furat bijuterii de zeci de mii de euro în Austria, prins în Irlanda

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 37 de ani, care ar fi fost implicat într-un jaf într-un magazin de bijuterii din Villach, a fost arestat în Irlanda și dus la închisoarea din Klagenfurt. Doi infractori au furat ceasuri și bijuterii în valoare de zeci de mii de euro.

Spargerea de la magazinul de bijuterii a avut loc pe 24 septembrie 2022. În jurul orei 3.15, doi autori au forțat ușa de la intrare cu o unealtă. Apoi au spart mai multe vitrine de sticlă cu bare de fier și au furat ceasuri și bijuterii în valoare de zeci de mii de euro. În timpul fugii, au fost urmăriți de doi martori care, în cele din urmă, i-au pierdut din vedere și au alertat poliția.

Celălat român a fugit în Italia

 

Un român în vârstă de 36 de ani a fost arestat de către Departamentul de Investigații Penale din Villach doar o zi mai târziu. Imediat după comiterea infracțiunii, cel de-al doilea autor a fugit peste graniță, spre Italia, cu un vehicul de fugă și o parte din bunurile furate.

Potrivit poliției, identitatea celui de-al doilea autor a putut fi stabilită fără niciun dubiu pe baza înregistrărilor video și a analizei urmelor de ADN recuperate de la locul faptei. Cu toate acestea, întrucât nu se știa unde se află bărbatul, a fost emis un mandat european de arestare pentru arestarea sa în februarie 2023, potrivit ORF.at.

Bărbatul de 37 de ani a fost în cele din urmă arestat în Irlanda. La 24 noiembrie, bărbatul a fost predat autorităților austriece și transferat la închisoarea din Klagenfurt. Autorii au lăsat în urmă o mare parte din bunurile furate atunci când au fugit. În prezent, anchetatorii speră să obțină de la cel de-al doilea autor al furtului informații despre locul unde se află restul bunurilor furate. Ambii făptuitori se află în arest și vor fi inculpați de către procuratura din Klagenfurt am Wörthersee la Tribunalul Regional Klagenfurt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel