Un român acuză că a fost amendat pe nedrept în Austria, cu vinieta în geam, plătită în Ungaria

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Austria acuză că a fost amendat pe nedrept pentru neplata vinietei, deși ar fi avut stickerul în geam și i-a arătat și chitanța. 

 

Mihăiță Lazăr spune că a fost victima abuzului poliției austriece. Acesta acuză că a fost oprit de un polițist austriac, iar acesta l-ar fi amendat abuziv, deși achiziționase vinieta cu două ore în urmă, pe teritoriul Ungariei. Conform celor relatate de acesta, deși avea dovada plății în mână, polițistul austriac a continua să spună că vinieta nu este valabilă și nu l-a lăsat să plece până nu a achitat o amendă de 240 de euro. 

"Austria lovește încă o dată. Am fost opriți pe autostrada A1 cu motivul că nu avem vinietă, îi arăt vinieta și chitanța și el îmi spune că nu este valabilă dar sticker-ul era în parbriz. Până nu am plătit amenda de 240 de euro nu mi-a dat documentele personale și ale mașinii..dar vinieta era cumpărată cu două ore în urmă iar eu íi explicăm că am vinietă și el cu vinieta mea în mână îmi spunea că nu este valabilă. Bătaie de joc ..Dați share masiv poate îmi dă cineva niște sfaturi ce aș putea să fac să recuperez banii și să îl facem vedetă pe domnul respectiv pe rețelele de socializare," spune Mihăiță Lazăr. 

Acesta a postat chiar fotografii cu legitimația polițistului austriac, cu mașina în care aceștia se aflau în misiune, dar și fotografia care arăta vinieta lipită pe parbriz, precum și chitanța primită din Ungaria, de la achiziționarea vinietei. 

Amendă vinietă Austria. Român: "Trebuia cumpărată de la Nickelsdorf"

 

Sfatul românilor care tranzitează Austria este ca vinieta să fie cumpărată chiar la intrarea în țară și nu de pe teritoriul Ungariei. Un conațional i-a explicat acestuia că amenda poate fi contestată. 

"Amenda a fost dată pe baza § 20(1) BStMG (adică legea federală a taxelor de drum) și poate fi contestată cu chitanță și vigneta din geam. Pentru că acolo se spune clar că ești amendat DACĂ NU AI vinieta valabilă. Singură posibilă problema ar putea fi dacă cei din Ungaria ce au vândut vinieta nu au băgat-o în sistem și atunci reclamația și cererea de despăgubire trebuie făcută împotriva lor. Întrebarea e: de ce din Ungaria și nu de la Nickelsdorf?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel